• DOLAR 32.542
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2477.119
  • ...
Adana`da İtikaf`a Yoğun Katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Ramazan ayının son günlerini idrak ettiğimiz bu günlerde, peygamber efendimizin kuvvetli bir sünneti olan itikaf ibadeti, Adana`daki camilerde de ifa ediliyor. Ramazan ayının son 10 günü girildiğinde peygamber efendimizin uyguladığı ve ailesi ve ashabına şiddetle tavsiye ettiği itikaf ibadeti, dünya işlerinden uzaklaşıp camii veya mescitte yüce yaradana yönelerek yapılan bir ibadet.

 

Adana merkez Gülbahçe Mahallesi`nde bulunan Molla Abdülmecid Camii de itikaf ibadeti için seçilen yerlerden biri. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına mensup Müslümanlar, iftarlarını açtıktan sonra teravih namazı için geldikleri muhtelif camilerde kimileri sahura kadar kimileri gün ışıyıncaya kadar itikaf ibadetine niyet ederek bu sünneti yerine getirmeye gayret ediyorlar.

 

Çocukların da ilgi gösterdiği itikaf ibadetinde bazı camilerde adım atacak yer kalmadığı gözlendi. İtikaf ibadetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Adana İhya Der Üyesi Yasin Yıldız, "Peygamber efendimizin unutulmaya yüz tutmuş bir sünnetini yerine getirmeye gayret ediyoruz. Hamdolsun camimiz bayağı kalabalık oluyor, Kur`an okuyor, namaz kılıyoruz. Burada gerçekten çok müthiş bir kardeşlik ortamı var, çeşitli cemaatlere mensup arkadaşlar hep bir aradayız, gönül muhabbetimizi fiiliyata geçiriyoruz çok şükür. Tek sıkıntımız işimizden dolayı sünnet olan bu ibadeti tam olarak yerine getiremiyoruz, sadece geceleri kalabiliyor sahurdan sonra eve gitmek zorunda kalıyoruz. Çünkü hayat şartları zor olduğundan çalışmamız gerekiyor, inşallah gün gelir işyeri sahipleri ramazan ayının son 10 gününde işçilerine ücretli izin verirler de rahat rahat itikaf ibadeti yerine getirilebilir" şeklinde konuştu.

 

İtikaf ibadeti arefe gününe kadar sürecek. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir