• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Mahalle Ortasından Geçen Dere Tehlike Saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Merkez Murat Paşa Mahallesinin ortasından geçen ve yıllardır pislik, hastalık yuvası olan derenin bir türlü ıslah edilmemesi, çevre sakinlerini çileden çıkardı.

 

Çalmadıkları kapının kalmadığını belirten mahalle sakinleri, \"Oy zamanı gelirler, görüşürüz ama sorası onlar unuturlar, bizler gene aynı sıkıntılarla boğuşuruz\" sözleriyle siyasetçilere olan tepkilerini dile getirdi.

 

Çevre Bakanının Muş`a geldiğini bu derenin ıslahı için belediyeden çalışma başlatmasını istediğini belirten halk, ama nedense böyle bir çalışmanın halen başlamadığını söyledi.

 

Sıcak yaz aylarında dereden çıkan sineklerin bulaşıcı hastalık yaydığını, birçok çocuğun bundan dolayı hastalandığını ifade eden çevre sakinleri, çıkan kokunu mahalleyi yaşanmaz hale getirdiği ifade etti.

 

Yetkililere seslenen mahalleliler, \"Allah aşkına gelin bu derenin kenarında 1 saat kalın eğer vicdanınız varsa ve de kokuya dayanabilirseniz biz bir şey istemeyeceğiz, ama göreceksiniz ki 10 dakika bile dayanamayacaklar\" dedi.
Dere problemine bir an önce çözüm bulunmazsa, Çevre Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığına şikayette bulunacaklarını belirten mahalleli, bizi bu çileden kurtarın feryadında bulundu. (İnan Sur - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir