• DOLAR 32.48
  • EURO 34.557
  • ALTIN 2475.679
  • ...
Foça saldırısını TAK üstlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir`in Foca ilçesinde bir askerin hayatını kaybettiği 12`sinin de yaralandığı saldırıyı PKK`nın taşeronu olan TAK üstlendi.

PKK`nın özel birimlerinden oluşan ve taşeron olarak kullanılan Kürdistan Özgürlük Şahinleri olarak bilinen TAK e-posta yoluyla örgüte yakın internet sitelerine gönderdiği açıklamada, "Foça eyleminde Jandarma Özel Harekata bağlı asker ve subayları taşıyan servis aracının hedef alındığı ve aracın "yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu" belirtildi.

DAHA ÖNCE TAK`IN ÜSTLENDİĞİ EYLEMLER

Ankara Kızılay Kumrular caddesinde 3 kişinin ölümü 34 kişinin yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırıyı PKK`nın gizli şehir eylem yapılanması TAK üstlendi.

26 ve 28 Ağustos`ta Antalya Konyaaltı ve Kemer`deki halk plajında 6 turistin yaralanması ile sonuçlanan patlama ile Ankara Eskişehir yolunda askeri araca yönelik saldırının da TAK tarafından gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, bu eylemlerin bir uyarı niteliğinde yapıldığı belirtildi.

`Kürdistan Özgürlük Şahinleri` olarak bilinen TAK, PKK içerisinde faaliyet göstermesine rağmen, tamamen bağımsız bir yapı gibi gösteriliyor. TAK`ın eylemleri PKK tarafından üstlenilmiyor. Taksim`de 32 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı, PKK`ya bağlı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.

Büyük şehirler ve turistik bölgelerde eylemler yapmak üzere kurulan PKK`ya bağlı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK), internet siteleri üzerinden yaptığı açıklamada saldırının kendileri tarafından yapıldığını söyledi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir