• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
Ergani Kardeş-Der Ramazanda Fakirleri Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Ramazan ayının girmesiyle yardım faaliyetlerine hız veren Ergani Kardeş Der, 145 aileye gıda yardımı, 38 aileye un yardımı yapıldığını açıkladı. Bu kapsamda kesilen kurban etleri de ailelere dağıtıldı.
 
Yardımlar hakkında bilgi veren Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Öz; "Ramazan ayı gelmeden önce esnaflarımızı dolaşıp kendilerinden yardım talebinde bulunduk. Sağ olsun esnaflarımız davetimize olumlu cevap vererek yardımlarını fakirlere ulaştırmak üzere bize verdiler. Biz de daha önce tespit ettiğimiz ailelere, Ramazana 5 gün kala yardımlara başladık. Şu an itibariyle 145 aileye gıda, 38 aileye un yardımında bulunduk. Ayrıca kesmiş olduğumuz kurban etini de muhtaçlara dağıttık. Ramazan ayı sonuna kadar 200 aileye ulaşmayı düşünüyoruz" dedi.
 
Yardım paketleri hakkında da bilgi veren Öz; "Yardım paketlerimiz 3 şekilde hazırlandı. Kalabalık nüfuslu aileler için hazırladığımız paketler 100 TL`yi aşkın gıda malzemesinden oluşuyor. Orta nüfuslu aileler için 75 TL ve 2-3 kişilik nüfusu olan muhtaç aileler için de 50 TL`lik gıda yardımı paketleri hazırladık" dedi.
 
Yardım yaparken maddi durumu yetersiz ve hiçbir geliri olmayanlara öncelik verdiklerini belirten Öz; "Bu kapsamda hiçbir geliri olmayan ve yardım ettiğimiz dul-yetim ailelerin sayısı 35`i buldu. Bu ailelere ramazan öncesi yardım yaparak, mübarek aya ihtiyaçları giderilmiş olarak girsinler istedik" şeklinde konuştu.
 
Yardımlarını fakirlere ulaştırmak için kendilerine veren hayırsevere teşekkür eden Öz, son olarak; "Bütün vatandaşlarımızın yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı Mübarek olsun" dedi. (Zeki Kaya, Veysi Buran - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir