• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Müslüman Vaize Konuşma Yasağı İstendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya’nın Hessen Eyaletinde Hristiyan Demokrat Parti CDU’lu milletvekili İsmail Tipi, Alman Müslüman vaiz Pierre Vogel’in, Müslümanlarla Hristiyanlar arasındaki barışı tehdit ettiği iddiasıyla tüm ülkede faaliyetlerinin yasaklanmasını talep etti.

‘Frankfurter Rundschau’ isimli gazeteye konuşan Tipi ‘kin vaizi’ olarak adlandırdığı Vogel’in internette yaptığı bir çağrıyla takipçilerinin bulundukları yerlerde İslam merkezleri kurmalarını istemesini büyük bir tehlike olarak niteledi. Tipi’nin tahminine göre Vogel Almanya’da bu şekilde 100 bin merkez kurmayı hedefliyor.

Tipi gazeteye verdiği demeçte Pierre Vogel’in bu çağrısını bir tür ‘yeraltına dalma’ taktiği olarak yorumladı, Pierre Vogel ve ekibini radikal Müslümanlardan oluşan terör hücreleri kurmakla itham etti. ‘Polisimiz ve Anayasayı Koruma İstihbarat Teşkilatı bu hücreleri nasıl kontrol edecek?’ sorusunu yönelten Tipi, Vogel’in ‘yalnızca şehidler cennete gidecek’ öğretisini yaydığını iddia etti.

Alman Anayasayı Koruma İstihbarat Teşkilatı Hessen Başkanı Roland Desch de Vogel hakkında benzer iddialarda bulunarak, Pierre Vogel’in İslamcı bir vaiz olduğunu ve selefi inanç prensiplerine sahip olduğunu belirtti. Desch, Vogel’i genç Müslümanları radikalleştirme hareketiyle demokrasi karşıtı ve halklar arası anlaşmaya karşı bir tutum içinde olmakla suçladı.

Dünya Bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir