• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Böğürtlen Toplamak Oldukça Meşakkatli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTALYA - Meyveler içerisinde en çok beğenilen ve en çekici olan böğürtlen, ülkede önemli bir yere sahiptir. Halk arasında yaban çileği olarak da bilinmektedir. Normal çilekten farkı ise doğada kendiliğinden yetişen küçük bir meyvedir.

Böğürtlen toplamak mücadele gerektirir. Mücadelesiz böğürtlene ulaşılamaz. Bazen güzellikleri elde etmek zor ve meşakkat gerektirir. İste bunu böğürtlen toplarken görebilirsiniz. Onun lezzetini damağınızda hissetmeniz için dikenlerle kavgaya tutuşmanız lazım. Kavgasız asla böğürtlene ulaşamazsınız. Onun lezzeti, güzelliği ve çekiciliği dalında gizlidir.

Bu zor bir eylemdir. Ellerinizde çiziklerin olması demektir. Caninizin her an dikenlerle acı çekmesi demektir.

Böğürtlen toplarken veyahut bu zorlu eyleme girişirken reflekslerinizin oldukça kuvvetli olması lazım. Refleksleriniz şayet kuvvetli değilse bu eylemi yapamazsınız. Mesela küçük çocuklar bu isi yapamaz. Çünkü zordur. Refleksleri daha zayıftır.

Böğürtlen toplamaya su şişesiyle gidilir. Can yakan bir eylem olduğu için böğürtlenler çok sıkı korunur. Toplarken elleriniz kan içerisinde kalır ve dikenlerin çiziklerini yersiniz. Kollarınıza dikenler batar. Acısı çetindir.

Arazisi genelde yabanidir. Toplanan böğürtlenler reçel, böğürtlen suyu ve böğürtlen dondurması da yapılmaktadır. (Yunus Can - ILKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir