• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
HAMAS: Sina`daki Olaylar İçin Olağanüstü Çaba Sarfediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas, dün (11 Ağustos Cumartesi) yayınladığı açıklamada, Mısırlı kardeşlerle işbirliği için her türlü çabanın ortaya konduğu, gerçeğe varılması için bütün imkânların seferber edildiği belirtilerek “bu cinayetten istifade eden tek taraf bunu tertipleyen ve planlayan işgal yönetimidir” denildi.

Açıklamadan özet bazı notlar:

- Mısır’ın Sina Yarımadasında Mısırlı askerlere yapılan saldırı Filistin halkında üzüntü yaratmış, bu olay hepimizi derinden sarsmıştır.

- Haberin duyulması üzerine Gazze’deki Filistin hükümeti ve Hamas hareketi siyasi alanda, medyada ve başka alanlarda pratik adımlar attı ve bu konuda ortaya konan çabalara destek vermek için şunları yaptı:

- Cinayet, hükümet ve Hamas yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarla kınandı.

- Hükümet ve hareket Mısır halkına, ordusuna, Cumhurbaşkanına ve şehit ailelerine taziye mesajlarını gönderdi.

- Olayı değerlendirmek için Başbakan Heniyye İçişleri Bakanıyla ve güvenlik birimlerinin amirleriyle acilen bir toplantı yaptı.

- Canilerin Mısır’dan kaçıp Gazze’ye girişlerini engellemek için bütün tünellerin kapatılması talimatı verildi.

- Mısır liderleriyle siyasi ve güvenlik alanında görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerde;

-Mısır Cumhurbaşkanı ve hükümetiyle görüşülerek taziye dilekleri iletildi ve kendileriyle durum değerlendirmesi yapıldı.

- Mısır kanının akıtılmasının haram olduğuna dair kanaat bir kez daha belirtilirken, böyle bir cinayete Filistinli birinin karışmasının mümkün olmadığı vurgulandı.

-Olup bitenin gerçek mahiyetini öğrenmek için Mısır güvenlik birimleriyle işbirliğine gidilerek yapılan görüşme ve değerlendirmelerde Gazze`yi ve Gazze halkını suçlayacak bir bulguya rastlanmadığı görüldü.

- Sınırı gözetleme kararlan alındı.

-Başbakan, meclis başkanı ve direniş gruplarının katılımıyla Gazze’deki Meçhul Asker meydanında Mısırlı askerler için taziye çadırı kuruldu.

-Yine Başbakan Heniyye’nin liderliğinde ve kalabalık bir halk kitlesinin katılımıyla Gazze’deki eski Mısır konsolosluğu önünde teravih namazı ve gıyabi cenaze namazı kılındı.

-Mısır askerlerine yapılan saldırı üzerine Gazze’de bir araya gelen Filistinli gruplar saldırıyı kınayıp, Filistin`in kurtuluşunun Mısırlıların kanını akıtmaktan geçmediği vurgulandı.

-Başbakan Heniyye başkanlığında olağanüstü toplanan hükümet oturumunda başbakan saldırıyı kınadı ve saldırıdan işgal yönetiminin sorumlu olduğunu açıkça ifade etti.

-Mısır tarafıyla yapılan görüşme ve iletişimde, bu konuda yapılan araştırma ve incelemelerde Gazze bölgesini ve buradaki yönetimle halkın olayla ilgili olduğuna dair hiçbir bulguya rastlanmamıştır. Mısır yönetimi hiçbir görüşmede Gazze’yi işaret etmemiştir.

-Bu çabaların yanında Mısırlı kardeşlerle işbirliğini sürdürüyoruz. Bu konuda gerçeğe ulaşmak istediğimizi ve azimli olduğumuzu belirtiyor, eylemin arkasında duran ve bundan istifade eden tek tarafın işgal yönetimi olduğunu ifade ediyoruz.

Basın yayın organlarına da bir çağrımız var. Hamas hareketiyle Filistin hükümetini kötülemek, Gazze ile Mısır arasında tehlike çanlarını çalmak için karanlık bazı çevreler tarafından uydurulan yalan haberler konusunda daha dikkatli olmalarını umuyoruz.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir