• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
ŞIRNAK - Cizre`de bayrama sayılı günler kala özellikle giyim mağazaları hareketlendi. Gündüz sıcaktan dolayı dışarı çıkamayan Cizreliler, akşam ile birlikte giyim mağazalarına akın ediyor.
 
Özellikle Şırnak`ın en kalabalık ilçesi Cizre, Şırnak merkez ve diğer ilçelerden de alışveriş için gelenlerle akşamları doluyor. Alışverişin devam ettiği gece savur vaktine kadar mağazalar müşterilerle doluyor. Çevre il, ilçe ve köylerden de bayram alışverişi için Cizre ilçesine gelenler, ilçe esnafının yüzünü güldürüyor.
 
Bayram hareketliliğinden memnuniyetini dile getiren esnaftan Kadir Barış, "ilçede gündüzler sıcak olduğu için alışverişi olmuyor. İftardan sonra alışverişin başlamasıyla işyerleri gece saat 02.00`lere kadar açık kalıyor. Vatandaşların özellikle giyim mağazalarını tercih etmesi bazı mağazalarda yoğunluğa neden oluyor. İnşallah hareketlilik bayrama kadar böyle devam eder" dedi.
 
Öte yandan yaşanan yoğunlukta hırsızlık olaylarının yaşanmaması için ilçedeki devriyelerin sıklaştırıldığı görülüyor. (Abit Dündar - İLKHA)