• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
`Yasakçı Firmalara Boykot Uygulayalım``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SAKARYA - Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 362. hafta basın açıklamasını Ribat Eğitim Vakfı Sakarya Şubesi`nden Mithat Aykaç okudu. Başörtüsü yasağının bittiği yönündeki bir rahatlamanın yanılgı olduğunu belirten Aykaç, özel sektörde uygulanan yasaklara dikkat çekti. "
 
Başörtülü, sakallı, namaz kılan ve oruç tutan kişilerin müşteri olarak firmalarına gelmelerinde sakınca görmeyen CarrefourSa ile Aras Kargoyu ayrımcı tutumları nedeniyle, tüketiciler olarak bizler boykot edelim, alışveriş yapmayarak bu gücümüzü sergileyelim ve onları cezalandıralım." diyen Aykaç, çağrıyı şöyle tamamladı: "Sadece benim yapmamla ne olur demeyin, siz kendinizden sorumlusunuz. Bundan böyle yasakçı ve ayrımcı tutum sergileyen firmalara boykot uygulamasına devam edelim."
 
Sistematik Katliam Yapılıyor
Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar`ın Arakan Bölgesinde Mayıs ayından bu yana Müslüman halka dönük sistematik bir zulüm uygulandığına dikkat çeken Mithat Aykaç, şöyle konuştu: "Müslümanların köyleri Budistler tarafından ateşe veriliyor. Mübarek Ramazan ayının rahmeti üzerimizdeyken Müslümanların üzerinde zulümler devam ediyor. Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar`ın Arakan Bölgesinde Mayıs ayından bu yana tam bir Müslüman katliamı yaşanıyor. Vatandaşlık hakları olmayan, çocuklarını okula gönderemeyen, kamuda görev alamayan Müslümanların köyleri Budistler tarafından ateşe veriliyor. Askeri rejim hâlen ülkedeki tek egemen güç, egemen din de Budizm. Bu ülkenin topraklarına ait olmadıkları iddiasıyla Müslüman azınlığın temel hakları yoktur."
 
Suriye`de Kan ve Gözyaşı Akmaya Devam Ediyor
Suriye`de kan ve gözyaşı akmaya devam ederken iç savaşın binlerce masum insanın hayatına mal olduğu belirtilen açıklamada; "İki ateş arasında kalan binlerce masum insan hayatını kaybetti. Ekranlara yansıyan çok acı tablolar var. Türkiye hükümeti Suriye`de barışın tesisini tercih etmeli. İç savaşın tahrikçisi ve organizatörü olmamalı. Yoksa bunun bedelini Suriye ve Türkiye halkları ödeyecektir. Bu karmaşık ortamda Müslümanlar akıllı hareket etmelidir. Ne emperyalistlerin söyleminde bulunup firavunlaşmalı, ne de mezhepçi yaklaşımla körleşmelidir" ifadeleri kullanıldı.
 
Platform mensupları basın açıklamasından sonra sesiz bir şekilde dağıldılar. (Abdusselam Güneş - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir