• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...
Şimşek:Zorunlu Eğitim 13 Yıla Çıkacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sason Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü birlikteliğinde OGP (okul gelişim programı), veli bilinçlendirme çalıştayı bugün yeni kültür merkezinde gerçekleşti. Bugün saat 12.00 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in de katıldığı veli bilinçlendirme çalıştayında akademik başkan Dr. İsmail Benek çocuk eğitimi ile ilgili sunum yaptı. "Bizler çok okusak da az anlıyoruz. Çocuklarımız az okusa da çok anlıyor." diyen Benek, "Büyük Ruhlu Küçük Ali`nin Hikayesi"ni anlatarak öğretim ve eğitim için niyet saflığı, isteğin odak noktası, bilinç düzeyi ve karakterinin kalitesi olarak 4 şeyin olması gerektiğini belirtti.

 "Zorunlu Eğitimi 8 Yıldan 13 Yıla Çıkaracağız"
Yoğun olduğu halde programın önemine binaen programa katıldığını söyleyen Bakan Şimşek, okul gelişimi açısından düzenlenen programın çok önemli olduğunu söyledi. Annelerin Programa katılımını az gören Bakan şimşek, eğitimde kalitenin çok önemli olduğunu ancak Türkiye`nin istenilen kalite düzeyinde olmadığını söyledi. Batman`da 2002 yılında 2 bin 280 öğretmenin olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, bu sene 6 bin 700`ü aştığını söyledi. 165 bin derslik yapacaklarını ve zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracaklarını söyleyen Bakan Şimşek, "Zorunlu eğitimi 8 yıldan 13 yıla çıkaracağız. Avrupa ve dünyanın en gelişmiş ülkelerinde zorunlu eğitim 11-12 yıldır. Biz mutlaka bunu 13 yıla çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli imkânları da seferber edeceğiz." dedi.

Okumak için hiçbir engel kalmadığını belirten Bakan Şimşek, "Eğitim bizim için en önemli alan. En fazla parayı buraya harcayacağız. Bizim en büyük zenginliğimiz insanlarımızdır. Bu zenginliği harekete geçirmemiz için eğitmemiz lazım. Onun için en çok parayı insanımıza harcıyoruz. Üniversitelerimizin sayısı arttırıldı." dedi.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir