• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
TÜBİTAK elektrikli araç yarışları başvuruları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

2019 yılı TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları başvuruları başladı. Başvurular 7 Mart’a kadar devam edecek. Yarışlar 16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında yapılması planlanan etkinlikte üniversiteli gençlerin tasarlayıp ürettiği alternatif enerjili araçlar yarışacak.

Yarışlar “Elektromobil” ve “Hidromobil” kategorilerinde düzenleniyor. Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda alternatif enerjiyle çalışan araç teknolojileri ile ilgili yerli üretimin artırılması ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi amaçlanıyor.  

Yarışma sayesinde üniversite öğrencilerinin alternatif enerjili araçlarla ilgili araştırma imkânı edinmeleri, dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri, deneyim kazanmaları ve bu yolla alternatif enerji kaynaklarının kullanımı konusunda ülke genelinde farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

 Yarışmaya katılan üniversite takımlarına hazırlık teşviki, performans ve özel ödülleri veriliyor. Yarışla ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru şartları için challenge.tubitak.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir