• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
Diyarbakır Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Diyarbakır Söz Gazetesi: Aman! Provakasyona gelmeyin!
Diyarbakır`da dün gece "korkutan bir provakasyon" girişimi yaşandı. AK Parti ve BDP seçim bürolarına saldırı düzenlendi, bir kişi yaralandı.

Şırnak`ın Uludere ilçesinde 12 PKK`lının öldürülmesi sonrasında üç günden buyana gerilimin hakim olduğu Güneydoğu bölgesinde dün kısmi olarak tansiyon düşüşe geçerken, Diyarbakır`da dün akşam korkutan provokatif eylemler gerçekleşti.

Özgür Gündem: Kitap fuarı açıldı
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A. Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle Diyarbakır 2. Kitap Eğitim Fuarı, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker`in katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

Öz Diyarbakır: Kepenk Krizi
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, örgütün talimatları doğrultusunda esnafa baskı ve tehditle kepenk kapattırıldığını ve belediyelerin de kepenk kapatmayan esnafa kamu gücünü kullanarak fahiş oranlarda para cezası kestiğini ve bu konuda şikayetler aldıklarını söyledi.

AK Parti Diyarbakır 1`inci sıra milletvekili adayı Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Vali Mustafa Toprak ile birlikte Mardin karayolu üzerindeki hipodrom alanında bölgedeki gazetecilerle bir araya geldi.

Diyarbakır`daki esnafın artık patlama noktasına geldiğini ifade eden Eker, BDP ve belediyeyi işaret ederek binlerce esnafa zorla kepenk kapattırıldığını söyledi. Esnafın tehdit edildiğini ve işyerini açamaması için baskı yaptığını kaydeden Eker, "Bunu çeşitli usullerle yapıyorlar. Bazen bir tehdit baskı, bazen korkutarak, bazen molotof atarak esnafı korkutup işyerini açmasına engel olunuyor. Açanlar ise belediye görevlilerince tehdit ediliyor. İşyerini açtığı için fahiş oranlarda para cezası kesiliyor. Bununla ilgili bize gelen şikâyetler var. Kitlesele olarak sizin düşündüğünüzü göstermek için onlara baskı yapmak suretiyle dükkânın zorla kapattırmanın, onların ekmeği ile oynamanın doğrusu hiç bir insan hakkı ile izah edilebilecek bir tutum tavır değildir. Bunların sebebini halk biliyor. Bunun uygulayıcının halk biliyor. Baskı yapanları da halk biliyor. Diyarbakır artık bunlardan el aman etti" dedi.

Güneydoğu Ekspres: Rüşvet Operasyonu
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Tekirdağ ve Van`da düzenlenen operasyonda 27 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, "Suç işleme amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında görevi kötüye kullanma rüşvet ve tehdit" suçlarına ilişkin Diyarbakır başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Tekirdağ ve Van`da düzenlenen operasyonlarda, 27 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir