• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
2. Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı Hazırlıkları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - TÜBİTAK ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından birlikte yürütülen 2. Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı`na katılmak üzere davet edilen kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yapıldı.

 

TÜBİTAK Feza Gürsey Konferans Salonu`nda düzenlenen toplantının açılışında BTK Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Sacid Sarıkaya ve TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Müdürü Hayrettin Bahsi birer konuşma yaptı. Toplantıda, TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Uzmanı Ünal Tatar, tarafından tatbikatın nasıl yapılacağı ve katılımcılardan neler beklendiğine ilişkin bir sunum gerçekleştirilerek toplantıya katılan kuruluşların temsilcilerinin görüşleri alındı.

 

Geçen yıl 41 katılımcı kuruluş ile yapılan Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı`na bu yıl 100`ün üzerinde kurum ve kuruluş davet edildi. Bu yıl yapılması planlanan tatbikatta yazılı senaryoların yanında gerçek saldırılar da uygulanacak. Kurumların hem kurum içi hem de kurumlar arası koordinasyon yetenekleri test edilmeye çalışılacak. Tatbikata katılımcı kuruluşların bilgi işlem birimlerinin yanı sıra hukuk ve iletişim birimlerinden de personel katılacak.

 

Tatbikat ile kuruluşların bilgi ve iletişim sistemlerinin güçlendirilmesi, siber güvenlik konusundaki farkındalığın arttırılması, kurumlar arasındaki iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. (Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir