• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...

MARDİN - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye`nin OSB`ler konusunda 50 yıllık bir tecrübesinin bulunduğunu, 50 yılda Türkiye`nin çok önemli şehirlerinde OSB`lerin kurulduğunu, derli toplu üretimlerin yapıldığı mekânların oluşturulduğunu kaydetti.

Mardin`de OSB`nin doluluk oranının önemli bir noktaya geldiğini dile getiren Ergün, bölgenin genişletilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Sanayinin çok önemli olduğunu, sanayinin üretim, araştırma ve geliştirme anlamına geldiğini ifade eden Ergün, şunları söyledi:

``Bir ülkede sanayi yoksa gerçek ekonomi yok demektir. Şehirler sanayiyle bir şekilde buluşmalıdır. Bugün Yunanistan`ın çekmiş olduğu sıkıntının temelinde sanayiyi terk etmiş olması vardır. Denizi, kumu, havayı, güneş satalım. Avrupa Birliği fonlarından gelenleri de yiyelim, içelim, savuralım. Sonra bütçe açıkları, borçlar alsın başını gitsin. Ondan sonra da iki yakan bir araya gelmesin. Şimdi iki yakası bir araya gelmiyor. 300 milyar- 500 milyar Avro pompalandı Yunanistan`a toparlanma olsun diye ama olmadı. Bu büyük bir para, korkunç para. O kadar berbat hala geldi. Şimdi bizim 300 milyar- 500 milyar Avro paramız olsa, uçururuz Türkiye`yi. Türkiye her açıdan uçar. Büyük para bunlar.``

Bölgedeki Elektrik Kesintileri

`Bölgedeki elektrik kesintilerinin önüne geçilebilmesi için yürütülen çalışmaların ne durumda olduğu`` sorusunu da yanıtlayan Ergün, OSB`nin kendi elektrik alt yapısında bir sorun olmadığını belirtti.

Kesintilerin kaçak elektrik kullanımı yoluyla sulamadan kaynaklandığını dile getirdi.

Bakan Ergün, daha sonra iş adamlarının sorunlarını, önerilerini ve taleplerini dinledi. (Veysi Çetik - İLKHA)