• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Meşcere Bakımları Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Aktüel yapısı itibariyle, gençlik, sıklık ve direklik gelişme çağındaki genç orman alanlarının kuruluş özelliklerine uygun olarak 2012 yılından itibaren 5 yıllık dönem için hazırlanan Genç Meşcereler Bakım Seferberliği eylem planının, birinci altı aylık döneminde hedeflenen rakamların üzerinde uygulama gerçekleşti.

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada; \"Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında 850 hektarlık alanda sıklık bakım çalışmaları, altyapısı ile birlikte yapıldı. Blok haldeki Meşcereler de Sıklık Bakım uygulamalarının en önemli unsuru olan ve meşcerelerin \"altyapısı\" olarak ifade edilebilecek olan bakım patikaları ile birlikte bu sıklık bakım sahalarında 5.350 metrede yangın emniyet yolu tesis edildi\" denildi.

 

Genç ormanlara uygulanan bakım çalışmaları ile lif-yonga sektörünün talebi de dikkate alındığı ve her yıl artan oranlarda lif-yonga odunu üretilmesi planlandığı belirtilerek, bu çalışmalarda hem serbest çalışan Orman Mühendislerinin istihdam edildiği, hem de kırsal kesimde çalışan insanlara iş imkânı sağlandığı kaydedildi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir