• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
28 Şubat Kararları İptal Edilsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mazlum Der . Genel Merkez ve tüm şubeleriyle birlikte Türkiye çapında 28 Şubat Kararlarının iptali kampanyası başlattı. Bu kapsamda Mazlum Der Diyarbakır Şubesi` de Cuma namazından önce ve sonra, 28 Şubat Kararlarının iptali için kampanya başlattı.
Halkın yoğun ilgi gösterdiği imza standı öğleden sonra Ofis AZC plaza önüne taşındı.

 

Mazlum Der tarafından TBMM Başkanlığına gönderilen dilekçede, 28 Şubat 1997 Tarihinde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sonrasında hukuk dışı yapılanmalar eliyle yargı kurumlarına ve sivil siyasete müdahale edilmiştir denilerek şu ifadelere yer verildi: \"Batı Çalışma Grubu adlı illegal oluşum tarafından kontrol ve koordine edilen yargı mensuplarının, 28 Şubat sürecinde verdiği bütün kararlar siyasi olduğundan, hukuka aykırı ve şaibelidir.
Bu sebeple, binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin aydınlatılması ve 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek yeniden muhakeme yolunun açılması gerekmektedir.\"

 

İmza kampanyası ile 28 Şubat döneminde Müslüman dindar kesime yapılan haksızlıkların özellikle yargısal ve idari kararların iptali amaçlanmaktadır.(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir