• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Hutbede Kadir Gecesi Anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van İl Müftülüğü Hutbe Komisyonu tarafından hazırlanan ve camilerin tamamında okunan hutbenin konusu, önümüzdeki Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece olan ve bin aydan daha değerli olan kadir gecesiydi.

Hutbede, \"Pek çok hayır ve rahmeti içinde barındıran Ramazan ayının sonlarına ulaşırken, bin aydan daha faziletli olan Kadir Gecesine kavuşmanın da sevinç ve heyecanını yaşamaktayız. Önümüzdeki Salı`yı Çarşamba`ya bağlayan gece Kadir gecesidir. Zaman ve mekânlar, kendilerinde meydana gelen olaylar ile değer kazanır. Kadir gecesini bin aydan daha kıymetli kılan husus da Kur`an-ı Kerim`in bu gece nazil olmaya başlamasıdır. Yüce Mevlamız, gecenin adını taşıyan Kadir suresinde bu gecenin özelliklerini şöyle beyan buyurmuşlardır: doğrusu biz Kur`an`ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. O gecede melekler ve ruh (Cebrail), Rablerinin izniyle her türlü iş için iner dururlar. O gece, tan yeri ağarıncaya kadar bir esenliktir\" denildi.

Cemaatin büyük bir dikkat ve huşu ile dinlediği hutbede şu ifadeler kullanıldı, \"Bu geceyi diğer gecelerden ayıran birçok özellik vardır. Kadir gecesinde yapılan ibadetler, içinde Kadir gecesi bulunmayan bin aylık ibadetten daha hayırlıdır. O gecede; yeryüzüne sınırsız sayıda melek iner, karşılaştıkları her Müslüman`a, Allah`ın selâmını verir ve esenlikler diler. Sevgili Peygamberimiz (sav) bu gecenin ehemmiyetine dair bir hadisi şerifte şöyle buyurmuşlardır: Faziletine inanarak ve mükâfatını Allah (c.c)`tan umarak kadir gecesini ihya eden kimsenin geçmiş günahları af olunur.\" (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir