• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
\"İluh Deresinin Temiz Tutulması Belediyenin Asli Görevidir\"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı Hasan Argünağa, İluh Deresi`nin temiz tutulması ve kalıcı ıslahı için yıllardır mücadele verdiklerini söyleyerek, \"Batman Belediyesi, tarihinde ilk kez bu derenin kalıcı ıslahı için bir `Kentsel Dönüşüm Projesi` hazırlamış ve ilgili bakanlığa sunmuştur. Ancak projenin hayata geçirilmesine kadar bu derenin temiz tutulması gerekmektedir. Söz konusu deremiz son bir aydır yine yerel basınımıza haber konusu olmaktadır. Çevre bilincinden yoksun duyarsız insanlarımızın dereyi alabildiğine kirletmesinden kaynaklı olarak çok ciddi çevresel sorunlar yaşanmaktadır. Deredeki atıklar çevre sağlığını olumsuz yönde etkilemekte ve karasinek ile sivrisineklerin üremesine yol açmakta, özellikle de pis kokulara neden olmaktadır\" dedi.

 

Son günlerde özellikle gece saatlerinde dereye mahiyeti bilinmeyen, aşırı pis kokulara neden olan atıkların akıtıldığı bilgilerini aldıklarını belirten Argünağa, \"19 Mayıs ve Çarşı mahalle muhtarlarının da tepkilerine neden olan son durum kaygı vericidir. Çok sayıda mahalle sakini ve söz konusu muhtarlarımızın da ifadelerine göre birkaç gece önce dereye akıtılan bir atık türü nedeniyle İluh deresi çevresinde oturan ve damlarda yatan vatandaşlar evlerinin içine kaçıp, pencerelerini kapatmak zorunda kalmıştır. TPAO veya TÜPRAŞ`tan kaynaklı olduğunu düşündüğümüz atıkların mahiyeti hakkında kamuoyuna bilgi verilmelidir. Dereye ne tür bir atık bırakıldı ki vatandaşlar evlerine kapanmak zorunda kaldılar. Bu konuda Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Belediye yetkililerini göreve çağırıyoruz\" ifadesini kullandı.

 

Derenin Temiz Tutulması Belediyenin Asli Görevidir
İluh deresindeki ayıpların Batman`a yakışmadığını, Belediye tarafından hazırlanan ve aylar önce Maliye Bakanlığı ve Başbakanlığa sunulan `Batman Valiliği, Batman Kent Konseyi ve Batman Belediyesi` logolu `Kentsel Dönüşüm Projesi`nin hayata geçirilmesini istediklerini dile getiren Argünağa, \"Sayın Başbakan, 2006 sel felaketinden sonra Batman`da yaptığı konuşmada derenin ıslahı için hazırlanacak projeye destek sözü vermişti. Bu sözün yerine getirilmesi için başta Maliye Bakanımız olmak üzere ilgilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ancak kentsel dönüşüm projesi hayata geçirilinceye kadar derenin temiz tutulması belediyenin asli görevidir. Belediyeyi, dereyi temizlemeye ve temiz tutulması için göreve çağırıyoruz. Halkımız derenin temiz tutulması için duyarlı olmalıdır. Daha önce atıklar sorununu AİHM`e taşımış olan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak sorunun takipçisi olmaya devam edeceğiz\" şeklinde tepki gösterdi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir