• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Fatih-Der Yaz Programları Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Fatih-Der yaz dönemi Kur an okuma etkinliğini tören ile kapattı. Tören, öğrencilerin ve ailelerinin katılımı ile gerçekleşti. Kur`anı Kerim tilavetiyle başlayan törende, öğrenciler Peygamber efendimiz üzerine şiirler ve naatlar okudular.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan dernek başkanı M. Zülfi Tan \"Derneğimizde kızlara, erkeklere ve annelere ayrı ayrı Kuran okuma programlarını düzenliyoruz. Bu programlarla kuranı güzel okuma ve dini bilgilerini geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Gündüz annelere, annelerin programından sonra da kızlara, akşama doğru da erkek çocuklarına programlar düzenledik. Bizim öncelikli olarak tavsiyemiz çocuklarımızın camilerde bu türlü etkinliklere katılmasıdır. Çünkü caminin manevi havasını hiçbir kurum ve kuruluş veremez. Ama malumdur ki camilerin de bir kapasitesi var. Uzaklık, yakınlık ve cami hocalarımızın bu işe verdiği önem çocuğun camiye geliş gidişini etkiliyor. Biz bu anlamda hem camiye gidenlerin daha gelişmesini sağlamak hem de gidemeyenlerin mahrum kalmaması adına böyle bir çalışma yürütüyoruz.`` şeklinde konuştu.

 

Peygamber efendimizin buyurduğu hayırlı insan kapsamına girmek için çaba sarf ettiklerini belirten Tan; `` Ayrıca peygamber efendimizin buyurduğu hayırlı insan kapsamına da girmek için çaba sarf ediyoruz. Hayır, ve iyilik ehli olan insanları da bu konuda desteğe davet ediyoruz. Çünkü bugün evlatlarımız birçok ifsat edici ortam ve olgularla karşı karşıyadır. Onları hayra ve erdemliliğe yöneltecek ve aynı zamanda ihtiyaçlarına da cevap verecek faaliyetlerde bulunmak, bu tür yerleri çoğaltmak ve etkinliğini arttırmak lazımdır. Bu sorumluluktan kaçmak ileride telafisi imkânsız yaraların toplumda açılmasına sebep olacaktır.``dedi.

 

Düzenlen törende Kur`an-ı kerim eğitimini başarıyla bitiren öğrencilere sertifikaları verilirken aileler kurs hocalarını tebrik ettiler. Aileler ikinci dönem Kuran okuma programını dört gözle beklediklerini ifade ettiler. (M.Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir