• DOLAR 32.574
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.283
  • ...
Fatih-Der`in Yaz Programları Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Fatih-Der yaz dönemi Kur`an okuma etkinliğini tören ile kapattı. Tören Kur`an-ı Kerim okunması ile başladı. Öğrencilerin Peygamber Efendimiz üzerine okuduğu güzel şiir, ezberledikleri sureler ve nat-ı şeriflerden sonra ilahilerle devam etti.

Fatih Mahallesi Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yaz tatilinin girmesiyle düzenlemiş olduğu kız ve erkek Kur`an okuma programı çalışmalarına, yaz boyunca devam etmişti. Daha önce Ramazan`ın girmesi ile erkek öğrencilerin programına ara veren dernek, bayramın gelmesi ile de kız çocuklarının programını bitirdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı M. Zülfi Tan Hoca, "Derneğimizde kızlara, erkeklere ve annelere ayrı ayrı Kur`an okuma programlarını düzenliyoruz. Bu programlarla Kur`an-ı güzel okuma ve dini bilgilerini geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Gündüz annelere, annelerin programından sonra da kızlara, akşama doğru da erkek çocuklarına programlar düzenledik. Bizim öncelikli olarak tavsiyemiz çocuklarımızın camilerde bu türlü etkinliklere katılmasıdır. Çünkü caminin manevi havasını hiçbir kurum ve kuruluş veremez. Ama malumdur ki camilerin de bir kapasitesi var. Uzaklık, yakınlık ve cami hocalarımızın bu işe verdiği önem çocuğun camiye geliş gidişini etkiliyor. Biz bu anlamda hem camiye gidenlerin daha gelişmesini sağlamak hem de gidemeyenlerin mahrum kalmaması adına böyle bir çalışma yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Peygamber efendimizin buyurduğu hayırlı insan kapsamına girmek için çaba sarf ettiklerini belirten Tan, "Ayrıca Peygamber Efendimizin buyurduğu hayırlı insan kapsamına da girmek için çaba sarf ediyoruz. Hayır ve iyilik ehli olan insanları da bu konuda desteğe davet ediyoruz. Çünkü bugün evlatlarımız birçok ifsat edici ortam ve olgularla karşı karşıyadır. Onları hayra ve erdemliliğe yöneltecek ve aynı zamanda ihtiyaçlarına da cevap verecek faaliyetlerde bulunmak, bu tür yerleri çoğaltmak ve etkinliğini arttırmak lazımdır. Bu sorumluluktan kaçmak ileride telafisi imkânsız yaraların toplumda açılmasına sebep olacaktır" dedi.

Kapanış töreni günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra çocuklara hatıra olarak bir plaket verilmesi ile son buldu. Aileler yaptıkları tebriklerle memnuniyetlerini ifade ettiler. Ve ikinci dönem Kur`an okuma programını dört gözle beklediklerini ifade ettiler.


Bugün düzenlenen bu törenden sonra yarın da mukabeleye katılanların Kur`an-ı hatmetmeleri dolayısıyla hatim duası yapılacağı belirtildi. (M.Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir