• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çin Seddi Yağmur Sonucu Yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin resmi Xinhua ajansında yer alan haberde, ülkenin kuzeyindeki Hebei bölgesinin Zhangjiakou şehrinden geçen Çin Seddi`nin bir kısmında yıkılma oluştuğu belirtildi. İlk belirlemelere göre, yıkım yaşanan bölüme "şiddetli yağışların sebep olduğu" belirtilen haberde, zarar gören 36 metrelik kısımda onarım çalışmalarının başlatıldığı kaydedildi.

Yetkililer, şiddetli yağışların dağ sularını tetiklediği ve güçlü debiyle gelen suların seddin "Dajingmen" adlı bölümünü yıktığını kaydetti. Yıkılan bölümün 1484 yılında yapıldığını söyleyen şehir yetkilileri, yeniden inşa çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Ayrıca, seddin aynı bölgede zayıflayan kesimlerinin de güçlendirildiği vurgulandı.

Öte yandan Çin blog sitelerinde konu ile ilgili yer alan yazılarda, Hebei bölgesindeki Zhangjiakou şehrinde çalışan bir işçinin duvarın hemen yanında yaptığı kazının çökmeye sebep olduğu iddiaları da yer alıyor.

Çin`in kuzeyinde geçtiğimiz ay yaşanan şiddetli yağışlar sonucu seller meydana gelmiş ve yüzlerce insan hayatını kaybetmişti.

ÇİN SEDDİ

Dünyanın "7 Harikası"ndan biri olarak adlandırılan Çin Seddi, dünyanın en uzun geçmişe sahip ve en büyük çaplı askeri savunma projesi konumunda yer alıyor. 7 bin kilometreden uzun olan Çin Seddi`nin yapım tarihi, M.Ö 9. yüzyıla uzanıyor. Zamanın Orta Çin krallıkları, kuzeydeki etnik grupların saldırılarını engellemek için sınırlarda duman işaretlerinin verildiği kule ve kaleleri birbirlerine setlerle bağlaması ile oluşan Çin Seddi, yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri tarihi mekânlarıarasında yer alıyor.

(CİHAN)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir