• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
Batman`da Minibüs Hattı Savaşları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Türkiye Muhtarlar Derneği ve Tüm Muhtarlar Derneği önceki gün Üniversite-Havaalanı arasında yeni açılan hat ile ilgili 35 muhtar adına ortak basın açıklaması yapmıştı. Muhtarlar Derneği yaptığı basın açıklamasında, üyesi oldukları 51 Nolu Kooperatifin Üniversite-Havaalanı arasındaki şehir içi hat talebine 50 ve 37 Nolu kooperatiflerin de başvuruda bulundukları hatırlatıldı ve yeni bir hattın açılması amacıyla siyasilerin yetkililere baskı yaptığını iddia etmişlerdi.

Bu açıklama üzerine 37 Nolu Kooperatif Başkanlığı da açıklama yaptı. 37 Nolu Kooperatif Adına Kooperatif Başkanı Mehmet Aslan adına yapılan açıklamada, Türkiye Muhtarlar Derneği ve Tüm Muhtarlar Derneği`nin basına yaptığı açıklama hatırlatılarak, \"Mahalle muhtarlarına minibüs hattı peşkeş çekildiği dünyanın ve Türkiye`nin neresinde görülmüş. Batman`da bulunan iki derneğe bağlı 35 mahalle muhtarı bir araya gelerek kurdukları kooperatife minibüs hatları tahsis ediliyor. Devlet Memuru statüsünde bulunan mahalle muhtarlarına rant sağlamak adına minibüs hatları verilmiştir\" denildi.

Açıklama yapan muhtara seslenen Aslan, \"Minibüs hatlarını alan muhtarlar önümüzdeki mahalli seçimlerde seçmenlerinizin karşısına çıkıp oy isteme yüzünüz olacak mı? Mahallelerinizin sorunlarıyla uğraşacağınıza kendi şahsi çıkar ve menfaatleriniz için muhtarlık makamını kullanmanız ne kadar doğrudur. 51 Nolu kooperatife çalışma izni alabilmek için belediye ve AKP arasında mekik dokuyan siz değimliydiniz\" şeklinde tepki gösterdi.

37 Nolu kooperatifin İl Trafik Komisyonuna çalışma izni başvurusunu 51 Nolu Kooperatiften aylar önce müracaatının yapıldığını iddia eden Aslan, \"37 Nolu kooperatifin bütün işlemleri yasaldır. Bu kooperatifteki insanların hepsi gerçek minibüsçüdür. Temsil ettikleri tek merci aileleridir. 37 Nolu Kooperatif üyelerinin arasında her partiden ve her görüşten insanlar vardır. Peki, 51 Nolu kooperatifte kaç üyenin minibüsçüler odası kaydı vardır?\" diye sordu.

Kooperatif kurulurken minibüsçüler odasından yasal olarak kayıt alınması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Aslan, \"Bence İl Trafik Komisyonun yaptığı bir hatadır. Batman Üniversitesi ve Havaalanı güzergâhında çalışacak minibüsler mücavir alanı dışında kaldığı için D4 yetki belgesi ile faaliyet göstermek zorundadır Kooperatifler yönetmeliği gereğince, minibüslerin kalkış noktalarının Belediyeye ait minibüs garajından kalkması gerekirken Havaalanı kavşağında izin verilmiştir\" dedi.

Aslan son olarak, 37 Nolu Kooperatif esnafı olarak, Bölge İdare Mahkemesine 51 Nolu Kooperatifin eksiklerine rağmen usulsüzce izin verildiği iddiasıyla hattın verilmesi işleminin iptal edilmesi için başvuracaklarını ifade etti. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir