• DOLAR 32.586
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2412.453
  • ...
Elektrik Kesintisi Mahalleliyi Bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana`nın Merkez Seyhan İlçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi`nde sık sık kesilen elektrik vatandaşları bezdirdi. Sabahın erken saatlerinde Mahalle Muhtarlığı kapısının önünde biriken yaklaşık 100 kişi elektrik kesintisi sorununun çözümü için Mahalle Muhtarı Abdülgani Önen`le görüşmek istedi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri mahalle muhtarıyla görüştükten sonra kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

Yaklaşık 5 Yıldır Bu Sorun Devam Ediyor
Yaklaşık 5 yıldan beri elektrik sorunlarının olduğunu dile getiren mahalle sakini Şaban Kurt, \" neredeyse 5 yıldır elektrik kesintisi yaşanıyor, ama bu yıl sanki zirve yaptı. Korkumuzdan elektronik cihazlarımızı çalıştıramıyoruz, kaç tane komşumuzun buzdolabı arıza verdi. Sahura kalkıyoruz, karanlıkta iftarı açıyoruz. Karanlıkta tuttuğumuz oruçtan bir şey anlamadık. Bu çağda böyle rezillik olur mu.\" dedi.

Sıkıntılarını dile getiren bir başka mahalle sakini de, \" Mahalle trafosunun 1000`lik olması gerekiyormuş, ama bizim trafo 350`lik siz söyleyin Allah aşkına bu trafo bu kadar büyük bir mahallenin elektriğini kaldırabilir mi?\" dedi.

Faturalarımız Yüklü Geliyor
Doğru dürüst elektrik olmadığı halde 100 TL`nin altında elektrik faturası gelmediğini ifade eden bir başka mahalleli, \" Ben inşaatta bu oruç halimle güneşin altında çalışıyorum, zaten elektriğe hasretim bana tam 150 TL fatura geldi. Kullanılan kaçağın bedeli bizlere ödettiriliyor, ben hakkımı gasp eden TEDAŞ yetkililerine hakkımı helal etmiyorum.\"dedi.

Elektrik arıza numarası olan 186`dan şikayetçi olduklarını ifade eden mahalleliler, telefona cevap vermiyorlar, arıza olunca da gelmiyorlar, bizlere 6. Sınıf insan muamelesi yapıyorlar, şeklinde konuştular.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Gülbahçe Mahalle Muhtarı Abdulgani Önen, \" Mahallemizin trafosu güçsüz, kaldırmıyor onlarca kez TEDAŞ`ı aradım müdürle görüştüm 3 gün içinde yeni bir trafo takacaklarını söylediler. Beklemedeyiz bakalım pazartesi inşallah takarlar da mahalle olarak bu sıkıntıdan kurtuluruz.\" dedi

Mahalle muhtarının 3 gün içinde yeni trafo yapılacağına dair TEDAŞ müdüründen aldığı sözü vatandaşlara açıklamasının ardından, muhtarlık binası önünde toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir