• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Sağlık Sen: \"Maliye Bakanından Üç Müjde Aldık\"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Sağlık-Sen`in her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar programı Esentepe Dinlenme Merkezi havuz başında yapıldı.

İftar yemeğine, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman İl Sağlık Müdürü Dr.İhsan Bodakçi, Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Dr.Nuri Kaya, Memur Sen, Eğitim Bir-Sen, Diyanet Sen ve Sağ-Çev`inde bulunduğu bazı STK ve sendika temsilcileri ile sağlıkçılar katıldı.

İftarın ardından Sağlık-Sen`in çalışmalarını tanıttığı sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra açılış konuşması yapan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, iftara katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Sağlıkçılara Üç Müjde
Programda bir konuşma yapan Sağlık- Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Örnek, Suriye ve Arakanda yaşanan zulmü kınayarak, bu katliamların son bulmasını istedi. Örnek, Memur-Sen`in tüm iftarları iptal ederek bedeli olan 200 bin TL ile Arakan`a yardım ettiklerini belirtti.

Geçen hafta Genel Başkanlarının Maliye Bakanıyla görüştüğünü ve üç müjde aldığını söyleyen Örnek, \"Bundan sonra yeni alınan eleman kadrolu olarak işe alınacak. 25 bin 4B`li arkadaş kadroya alınsınlar diye takipçisi olacağız. Tayin sorunu vardı talebimiz sonucu 10-15 yıldır tayin bekleyenlerin talebi gerçekleşecek.\" dedi.

Örnek, bir diğer müjdenin de, ebelik, hemşirelik ve sağlık memurluğunda lisans tamamlama hakkını alındığını ancak diğer bölümlerde bekleme olduklarını hatırlatarak, \"Bu konuda bu yıl çok sağlam bir rapor düzenledik ve bakanımıza sunduk. Bakan bey bizim ile birlikte bu yılı sağlıkta eğitim seferberliği yılı ilan ettik ve lise mezunları arkadaşlarımız öncelikle ön lisans mezunları arkadaşlarımızın da lisans tamamlamalarının önünü açacak projelerin bir an önce hayata geçirilmesi talimatı verdik. Bununla ilgili üniversitelerde Samsun ve Erzurum`da Atatürk üniversitesinde çalışmalarımızı tamamlamıştık.\" ifadelerini kullandı.

Söz alan Milletvekili Ziver Özdemir, herkesin Ramazan ayını tebrik ederek, sağlık çalışanlarıyla birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Sağlık Çalışanlarının toplumun adeta melekleri olduğunu belirten Özdemir, hükümetin sağlık alanında yaptığı yatırımlara değindi. Batman`da 5 yıldızlı sağlık seviyesinde olduğunu ve sağlık çalışanlarının da katkısı olduğunu ifade etti. Ramazanın dünya genelinde mazlum Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, söz alarak program nedeniyle teşekkür ederek Ramazanın hayırlar getirmesini diledi. (Veysi Demir, Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir