• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`BDP`nin Olduğu Yerde Terör ve Anarşi Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yememeğine katıldı. Konuşmasına Kürtçe başlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek partisinin bu zamana kadar yaptığı hizmetleri anlattı. BDP`yi eleştiren Bakan Şimşek bu zamana kadar bölgede yatırımın yapılmamasından BDP`nin sorumlu olduğunu belirtti. Bakan Şimşek, "Nerde BDP orada terör nerde BDP orda anarşi var terörün olduğu yerde hizmet olmaz. Terör ve şiddet olmasa bu şehrin nasıl kalkındığını hep birlikte görürdük. BDP`nin hak ve özgürlüklerle bir alakası yok, onların derdi şiddetle anarşiyle… mademki demokratikler mademki demokrasiye inançları var bölgede neden başka bir Kürt partisinin kurulmasına müsamma göstermiyorlar bir düşünün. BDP`nin derdi hak ve özgürlükler olsaydı bu şiddet şimdiye dek çoktan çözülmesi gerekiyordu." dedi.

"Hizmet Anlayışına Sahip Değiller"
Konuşmasına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nin yaptığı hizmetleri eleştirerek devam eden Bakan Şimşek, Diyarbakır`a eş değer olan diğer illere nispeten bakanlık olarak en çok bütçenin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine gönderildiğini ama ortada bir hizmetin olmadığını söyledi. Bakan Şimşek, "Gaziantep`te Köprülü kavşağı belediye yapıyor burada ise vatandaş mağdur olmasın diye biz yapıyoruz. Çünkü belediyenin derdi başka, hizmet anlayışına sahip değiller. 90`lı yıllarda buralarda hataların yapıldı, parti olarak bu yanlışlıkları düzeltme çabasındayız ama teröre taşeronluk yapanlar maalesef yaptığımız hizmetleri manipüle ediyorlar. Bunlar taşeron firmalar değerli kardeşlerim." ifadesini kullandı.

Ak Parti olarak herkesi kabul ettiklerine değinen Bakan Şimşek, ``Irkçılık yapan bizden değildir. Biz herkese hizmet götürüyoruz herkesi kabul ediyoruz. Onlar yıkmaya çalışsa da biz inşa edeceğiz bu bölgede siyaset yapmak kolay değildir, ama biz eser siyaseti yapmaya devam edeceğiz. Türkiye ve Ortadoğu barışı hak ediyor her tarafta bir başkalarının eli var her tarafta nifak var fitne, fesat var bunu hepimiz görmeliyiz. Bölgede bazı sorunlar var bunların farkındayız biz hükümet olarak bu sorunları çözmek için buradayız. Biz kardeşlik hukukuna inanıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bu sorunları Ak Parti olarak halledeceğiz."dedi. (Salih Torak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir