• DOLAR 32.511
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2497.501
  • ...
Yusuflar Hep Böyle mi Olur?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Selam olsun Yusufilere. Selam olsun Yusufileri hasretle bekleyenlere, gidişlerine üzülenlere gelişlerine sevinenlere. Ey zindanın bahadırları, ey Yusuf (as)’ın varisleri. Ey zindanı medreseye çeviren fakiler, ey zindanı inziva yurduna çeviren zahitler. Ey arkasında nice Yakuplar bırakan esirler. Selam olsun size. Selam olsun bana Allah yeter diyip O’na tevekkül edenlere. Selam olsun kardeşlerine küsmeyenlere.

Hz. Yusuf’a ne kadarda benziyorsunuz. O’(as) da kardeşleri tarafından eziyete uğramıştı da Allah’a tevekkül etmişti. Size eziyet edenlerde Müslüman! değilmiydi namaz vakitlerinde ara veriyorlardı!!

Yakuplar hep ağlarmış. Sürgünler Yusufilere kadermiş. Ah Yusuf’um, niye sana eziyet ediyorlar ki niye incitiyorlar ki seni? Geleceğin azizine yapılır mıydı bu zulüm? Size eziyet edenler yarın yüzünüze nasıl bakacak. Kuran’ı açıp bakmazlar mı hiç? Ve siz ey Yusuf’a hasret kalmış analar, babalar, bacılar ve çocuklar ve de Bünyamin’ler sabredin diyeceğim zira Yusuf (as)’ın ehli de sabretmişti. Vuslatın sesi uzaktan gelmişti ama maksat hâsıl olmuştu. Biliyorum Yusuf güzeldir kokusu güzeldir, hasretine dayanılmaz, gözlerden yaşlar süzülür, duygular hüzünle coşar kalp mahzun olur, baba ocağına ateş düşer belki de ama, vuslata ramak kalır o zaman. Tecrit ve sürgün ve de esaret mazlum ümmetin yolunun üzerindeki taşlar. “Bela taşları misali.” Kaçış yok. “İnnallahe meessabirin”. Deyin ki, “webeşşirissabirin”in muhatabı olasınız.

Selam olsun demir parmaklıklar arkasında ki derin bakışlı Yusuflara. Gittiğiniz yerlere ilim olup akın hemi? Hayat verin ölmüş kalplere, vahyi nakşedin gönüllere, iman suyundan mahrum kalmışlara. Gidişinize üzülenler olduğu gibi, gideceğiniz yerde de sizi habersiz bir şekilde bekleyip de sevinenler olacağından şüphe etmeyin. Onlara da bir görüş olun, açık ve net, berrak, ak ve pak. Şefkatli ve müjdeleyici bir eda ile. Unutmayın ey Yusufiler sizi dışarıda bekleyenler var. Toplumun azizlere, günah ve haramlardan uzak duran zahitlere ihtiyacı var.

Yusuf (as)’ın zamanında nimet kıtlığı vardı, bu zamanda ise emin, âlim, zahit ve adil idarecilere ihtiyaç var ve bunların kıtlığı hâkim toplumda. Gel eyy Yusuf! Adaletinle gel, adil idareciliğinle gel, şefkatinle gel, gel ki yıkılsın gayri İslami tapınaklar gel ki ruhumuz azad olsun. Gel ki gönüller seninle bir hoş olsun. Gel ki ders halkaları kurulsun. Gel ki Züleyhalar tövbe etsin. Gel eyy Yusuf gel ki güller kırılmasın zemheride güller açsın. Gel ey yazın gülü kışın kardeleni. Kendin gel ey Yusuf kokun yetmez ki Yakup ‘a. Vesselam.

HAFTANIN YAZISI
ÖMER AŞKIN / BİNGÖL - YAŞ: 26

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir