• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Darbe Yapmayı Başaramadınız Artık Emeklisiniz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şükrü Gündüz / Doğruhaber

Yakın tarihin en karanlık dönemi… Kamuoyunun merakla beklediği YAŞ kararları açıklandı. Bekleme süresini dolduran 55 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle, 1 amiral ise yaş haddini doldurduğu için emekli edildi. “Balyoz” ve “Ergenekon” darbe davası gibi davalarda tutuklu yargılanan 40 üst rütbeli komutan emekli edildi. Emekli edilen ‘darbeci komutanlar’, tutuklu bulundukları Hasdal askeri Cezaevi’nden, Silivri Cezaevi’ne nakledilecekler. Darbeci generallerin bütün haklarının verilerek emekli edilmesi daha önce YAŞ kararları ile eşi başörtülü ve kendileri de namaz kıldıkları için bütün hakları ellerinden alınarak ordudan atılan YAŞ ’zadeleri gündeme getirdi. Darbe hazırlığı yapan ve hükümeti yıkmaya çalışan generallerin bu şekilde emekli edilmesi çifte standart olarak yorumlandı. YAŞ kararlarını gazetemize değerlendiren Avukatlar Derneği Genel Başkanı Av. Bülent Demir, “2012 YAŞ kararları ile Sanık generallerin emekli edilmesi Kamu vicdanında derin yaralar açmıştır” dedi.

DARBECİ PAŞALAR EMEKLİ EDİLDİ
Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamada, 30 Ağustos 2012 tarihinden geçerli olmak üzere; 29 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay ise general ve amiralliğe yükseltildiği; 33 general ve amiralin görev sürelerinin ise bir yıl uzatıldığı bildirildi.

YAŞ’TA İNTERNET AÇILIMI
Daha önceden zarflar içinde basın mensuplarına dağıtılan YAŞ kararlarının, bu yıl ilk kez Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesi aracılığıyla açıklandı. Ayrıca YAŞ kararları ile emekli edilen darbeci paşalar “Fiili bekleme sürelerini tamamlamadıkları” gerekçesiyle AİHM’e dava açacak.

YAŞ KARARLARI KAMU VİCDANINDA DERİN YARALAR AÇMIŞTIR
2012 YAŞ kararları ile Sanık generallerin emekli edilmesinin Kamu vicdanında derin yaralar açtığını ifade eden Avukatlar Derneği Genel Başkanı Av. Bülent Demir, “TSK’da başarılı görev yapan ancak dindar olan binlerce subay ve astsubay hem YAŞ kararları hem de üçlü Kararnameler ile hiçbir hakları verilmeden ve emekli edilmeden, disiplinsizlik yalanı ile atılırken, terör örgütü kuran ve yöneten ve cezaevinde sanık olan disiplinli (!) generallerin tüm hakları ve itibarları iade edilerek emekli edilmesi haksızlıktır, çifte standarttır ve zulümdür” diye konuştu.

HÜKÜMET BU KIYAĞIN SEBEBİNİ AÇIKLAMALIDIR
“Dindar olanın disiplinsiz, Darbe yapmak için terör örgütü kuranın disiplinli olarak değerlendirildiği bir ülkede yaşıyoruz” diyen Demir, “Başarılı ve dindar olanın suçlu olarak cezalandırıldığı ve mesleğinden atıldığı, darbe yapmaya çalışanın suçsuzmuş gibi emekli edilerek ödüllendirildiği bir terazi kullanıyorsanız, adil olduğunuza kimseyi inandıramazsınız.
Hükümet; Kararname ile atılan dindar subay astsubayların haklarını bile daha vermemişken, disiplinsiz generallere niye kıyak geçmiştir, bunu kamuoyuna açıklamalıdır” şeklinde konuştu.

BAŞBAKANIMIZA SORUYORUM!

Alınan YAŞ kararları ile ilgili Başbakana seslenen Avukatlar Derneği Genel Başkanı Av. Bülent Demir, Başbakanın şu sorulara cevap vermesini istedi: “Ordudan dindar oldukları gerekçesi ile atılan 2 grup subay astsubay vardır. Biri Yüksek Askeri Şura Kararları ile atılanlar, diğeri kamuoyuna hiç duyurulmadan Üçlü Kararnameler ile atılan subay astsubaylar. İlk grup 1546 kişi ikinci grup ise 1991 kişidir. Hükümet ilk gruba haklarının çok azını 6191 sayılı kanunla vermişken ikinci grup için bugüne kadar kılını bile kıpırdatmamıştır.

Buradan Sayın Başbakanımıza sesleniyorum ve iki sorumun cevabını istiyorum:
1-Adaletli iseniz niye Kararname ile atılan 1991 Subay Astsubayı görmüyorsunuz?
2- Adaletli iseniz niye generallere farklı muamele yapıyorsunuz?”
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir