• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Ruhani: Saldırılar devam ederse uluslararası haklarımızı talep edeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün akşam saatlerinde İran'ın Pakistan sınırında yer alan Sistan ve Belucistan vilayetinde Devrim Muhafızları'nı taşıyan bir otobüse bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

Tahran'dan ayrılmadan önce Mehrabad Havaalanında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bu hain ve iğrenç olayın tüm sorumluları ve destekçilerinin güvenlik güçlerinin gayret ve çabasıyla yakında cezalandırılacağını kaydetti.

Ruhani, " Bu tür korkakça eylemlerin İran ulusunun kararlılığı üzerinde hiçbir etkisi olmayacak ve onlar yollarına devam edecekler.

İran halkı hiçbir zaman dünya güçlerine teslim olmayacak. Bu halk, İslami devrimin başlangıcından bu yana paralı teröristlerle hep mücadele etmiştir ve köklerini sökünceye kadar da onlarla savaşmaya devam edecektir. Kesinlikle şehitlerimizin intikamını alacağız.

İran'a komşu ülkelere "iyi komşuluk çerçevesinde yasal görevlerini yerine getirme" çağrısı yapan Ruhani, bu ülkelerin kendi topraklarında komşu ülkelere zarar veren terörist faaliyetlerin ilerlemesine müsaade edilmemesi gerektiğini belirtti.

Ruhani son olarak bu tür saldırıların devam etmesi ve durdurulamaması halinde uluslararası kurallara ve yönetmeliklere göre haklarını talep edeceğini söyledi.

Saldırının ardından İranlı yetkililerden de tepkiler gelmeye başladı.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri de saldırının temelinde İran halkından intikam almak ve İslam İnkılabı'nın yıldönümü merasimlerine görkemli katılımlardan duyulan nefretin yattığını belirtti.

Saldırı planının İslam İnkılabı düşmanlarına bağlı istihbarat kuruluşları ile onlara bağlı kandırılmış işbirlikçiler tarafından yapıldığını söyleyen Cihangiri, bu saldırının İran milletinin İslam inkılabını korumada zerre kadar boşluk oluşturamayacağı ve İran milletinin iradesini kıramayacağı ve geçmişte olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğini bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de Zahidan’da düzenlenen intihar saldırısından dolayı derin üzüntüsünü ifade ederek, İran milletinin çocuklarının bu olayda şehid olanların intikamını alacaklarını söyledi.

Devrim Muhafızları Kudüs Karargahı tarafından yapılan açıklamada da ABD'nin 40 yıldır İran milleti aleyhindeki komplolarında yenilgiye uğradığı ve bunun İran halkının başarısı olduğuna yer verildi.

İran'ın Zahedan kenti Meki Camii İmamı ve Ehlisünnet Darul Ulum Bilim Merkezi Müdürü Molevi Abdülhamid İsmail Zehi de, İran devrim muhafızlarını hedef alan saldırıyı kınadı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir