• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kahramanmaraş`a 2 bin 70 Suriyeli Yerleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ülkelerindeki iç karışıklık ve şiddet olayları sebebiyle Türkiye`ye sığınan 2 bin 70 Suriyeli`den 1400`ü Kahramanmaraş merkez ve Göksun ilçesine, 670`i ise Türkoğlu ilçesindeki iki öğrenci yurduna yerleştirildi.

Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, "Tatil olması nedeniyle boş olan yurtlarımıza yaklaşık 670 misafirimizi ikamet ettirdik. Misafirlerimizin geleceğini haber aldıktan sonra bu iki yurdumuzda gerek güvenlik anlamında gerek sağlık anlamında, yiyecek içeceklerin temini anlamında gerekli bütün hazırlıklar yapıldı" dedi.

Amaçlarının Türkiye`ye yakışır bir misafirperverliği en üst düzeyde göstermek olduğunu kaydeden Akkoyun, "Gelen misafirlerin öncecikle yaralı olup olmadıklarının tespiti yapılıyor. Şu an çok ciddi olmamakla birlikte 4 kişide sağlık anlamında sıkıntılar var. Hemen arkadaşlar müdahale ettiler. Misafirliğimizin gün ay zaman olarak herhangi bir kısıtlaması yok. En güzel şekilde misafir edeceğiz. Gelen mültecilerin aile reisleri, çocuklarını ve hanımlarını sınırdan geçirdikten sonra direniş için geri döndüler" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir