• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Yetim-Der Depremzede Yetimleri Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kurulduğu günden beri yetim ve öksüzlerin ihtiyaçlarını karşılamaktan geri durmayan Yetim, Öksüz ve Mağdurlar İle Yardımlaşma-Dayanışma Derneği (Yetim-Der), Ramazan ayı öncesi Van`da Rahmet Eli Gıda Bankası aracılığıyla tespit ettiği 70 yetim çocuğun yüzünü güldürdü.

Rahmet Eli yetkilileri ile tespit edilen yetim ailelerle beraber bir alışveriş merkezine giden Yetim-Der yetkilileri, yetim çocukları baştan aşağı giydirdi. Yetim çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken aileleri arasında duygulu anlar yaşandı.

Derneklerinin kuruluşundan beri durmadan Kurban ve Ramazan Bayramlarında yetim çocuklara giyim yardımında bulundukların belirten Yetim-Der yönetim kurulu üyelerinden Metin Turan, "Zengin ailelerle yetim çocukları buluşturup aralarında köprü olduk. Rahmet Eli Gıda Bankasının Van`da tespit ettiği yaklaşık 70 tane çocuğumuza zengin iş adamlarından ve ailelerden aldığımız parayla giyinmelerini sağladık" dedi.

Turan, bir çocuğun başını dahi okşamanın sadaka hükmünde olduğunu hatırlatarak, "Bu yüzden yetimlere çok daha önem ve ehemmiyet göstermememiz lazım. Bunlar kendi istekleriyle kendi arzularıyla yetim olmamışlar. Dolayısıyla bu durum, hepimizin karşılaşacağı bir durumdur. Bu yetim çocuklara karşı biraz daha duyarlı olmamız lazım, yardımları biraz daha artırmamız lazım" şeklinde konuştu.
( Fırat Arslan- İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir