• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Evlat Hasretiyle Hayata Gözlerini Yumdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Akrabalar arasında çıkan ve ölümlerle sonuçlanan kavgadan dolayı Şanlıurfa Cezaevi`nde bulunan Hüseyin Orhan ve Adıyaman Cezaevi`nde bulunan Mustafa Orhan, ölüm döşeğinde bulunan anneleri son kez görmek istediler.
 
Anne Emine Orhan da dünya gözüyle cezaevlerinde yatan çocuklarını görmek istiyordu, fakat işgüzarlık ölüm döşeğindeki annenin son isteğine engel oldu. Anne Emine Orhan, dünya gözüyle son kez evlatlarını göremeden vefat etti.

Vefatından sonra Adıyaman Cezaevinde yatan Mustafa Orhan için taziye izni çıktı ve Şanlıurfa`ya geldi. Fakat Şanlıurfa Cezaevinde yatan Hüseyin Orhan için hala izin çıkmadı.

Çalmadığımız Kapı Bırakmadık
Ağabeyinin Şanlıurfa Kapalı Cezaevinde bulunduğunu ifade eden Hasan Orhan, "Annem yaklaşık 2,5 aydır ölüm döşeğindeydi, tek isteği cezaevlerinde oğullarını görmekti, fakat bu yerine getirildi.
 
Dün doktorlar beni aradı ve annemin durumu iyi olmadığını söylediler. Bende ağabeyim Hüseyin Orhan son bir kez annemi görmesi için Cumhuriyet Başsavcısı`nın yanına gittim. Savcı yazıcısı `sizin verdiğiniz dilekçe bize gelmiş, biz Asayiş`e göndermişiz` dedi. Asayiştekiler `biz bunu Eyyübiye Polis Karakoluna göndermişiz` dediler.
 
Eyyübiye Karakoluna gittim ve onlarda `biz bunu Sarayönü Polis Karakoluna göndermişiz` dediler. Baktım olmuyor, bari annemin cenazesine ben yetişeyim dedim ve gittim. Sonra öğrendim ki savcı izin için onay vermiş ama ne şekil vermiş, bu mahkûm gelip annesinin cenazesini kaldırsın diye onaylamış. Yaz sıcağıdır kimse fazla rahatsız olmasın diye annemizi hemen defnettik. Ben bugün yine Vali yardımcısının yanına da gittim `başsavcının yanına gidin` diyor. Çalmadığım kapı kalmadı.
 
Haberal yasası çıktı, adamı arabasıyla götürüyorlar. Mazot parasını dahi veriyor. Yanına iki adam vererek annesinin cenazesine götürüyor. Bize `emir yukarıdan gelmiş` diyorlar. Biz sadece son bir kez annesini görsün dedik. İzin çıkmış ama savcı izin kâğıdına `bu izin cenazeye katılmak içindir` şeklinde not düşmüş. Ama annem şuan mezarda, yani annemize bir Fatiha okuması için tekrar mezardan kaldırmamız mı gerekiyor" dedi.

Allah, Görüşmeye Engel Olanlara Aynı Acıyı Yaşatsın!
Yaşadıkları haksızlığa tepki gösteren Ali Orhan ise "izin çıksın diye annemi hastanede bekletiyorduk. Annem sürekli `beni eve götürün` diyordu. Ne annemi eve götürebildik, ne de Hüseyin ile görüştürebildik. Görüşmelerine kim engel olduysa Allah aynı acıyı onlara yaşatsın" dedi.
(Mehmet Demir - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir