• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
TCDD Genel Müdürü görevden alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son aylarda sürekli gündemde olan bürokratlardan biri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü İsa Apaydın.

Apaydın, ne hızlı tren projeleri ne de Doğu Ekspresi Van Gölü Ekspresi'yle değil, yaşanan ölümlü tren kazalarıyla gündeme gelmişti.

İKİ KAZADA 34 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
8 Temmuz 2018 günü Kapıkule-İstanbul Halkalı seferini yapan yolcu treni, Tekirdağ Çorlu Sarılar Köyü mevkinde devrilmiş, kazada 25 kişi hayatını kaybetmişti.

 13 Aralık 2018'de ise Ankara-Konya seferini yapan YHT (Yüksek Hızlı Tren), Ankara Garı'ndan çıktığı sırada kılavuz trenle çarpışmış, 9 kişi hayatını kaybetmişti.

EN ÇOK KONUŞULAN İSİM İSA APAYDIN OLDU
Bu kazaların ardından en çok tepki çeken ve sessiz kalan isim, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın oldu. Hatta Apaydın, Çorlu'daki kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarını Twitter'dan engellemiş, Ankara'daki kaza sonrasında ise hesabını gizli konumuna getirmişti.

GÖREVDEN ALINDI
Yaşanan tüm bu olaylardan sonra Genel Müdür İsa Apaydın görevden alındı.

Öte yandan İsa Apaydın'la birlikte, TCDD'nin yolcu taşımacılığıyla ilgilinen şirketi TCDD Taşımacılık'ın Genel Müdürü Veysi Kurt'un da görevden aldığı kulislerde konuşuluyor. Kurt'un görevden alınma nedenlerinin arasında ise Doğu Ekspresi yaşanan bilet sorunları olduğu da konuşuluyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir