• DOLAR 32.512
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2480.924
  • ...
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı ilk toplantısı Gaziantep Valisi Davut Gül'ün başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Gül, toplantıda yaptığı konuşmada bağımlılığı kaynağından kesilmesiyle ilgili "Spor Şehri Gaziantep" projesini başlattıklarını söyledi.

Valilik Toplantı Salonunda Vali Gül'ün başkanlığında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda uyuşturucu ile mücadele konuları ele alındı.

Toplantıda konuşan Vali Gül, bağımlılığı kaynağından kesmeyle ilgili belediyelerle beraber "Spor Şehri Gaziantep" projesini başlattıklarını belirtti.

Birkaç aşaması bulunan projenin birinci aşamasının altyapının güçlendirilmesi olduğunu belirten Gül, "Bu konuya Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu da olağanüstü destek verdi. Verilen destekle 20 tane kapalı spor salonu, 13 tane yüzme havuzu ve 200 okulumuzun bahçesinde basketbol ile voleybol sahasının yapılmasına karar verildi. Yine merkezdeki Kalyon Stadyumunun altında her zaman kullanılabilecek 8 ünitelik bir spor merkezi oluşturulmasının protokolleri imzalandı. Onların süreci devam ediyor." dedi.

Projenin ikinci aşamasında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki özellikle büyük okulların tamamının ve küçük okulların önemli bir kısmında okul spor kulüplerinin kurulduğunu ve kurulmaya devam ettiğini aktaran Gül, mevcutta 700 tane okul spor kulübü olduğunu söyledi.

Bu kulüplerin malzeme ve benzeri ihtiyaçlarının ise Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkâmil Belediyeleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkıları doğrultusunda Valilik tarafından temin edileceğini bildiren Gül, malzemelerin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılacağı törenle teslim edileceğini ifade etti.

Gül, yaklaşık 600 bin öğrencinin bulunduğunu ve öğrenci olmayanlarla birlikte bir milyon kişinin spor yapmasını istediklerini, eski-yeni 120 bin civarında lisanslı sporcunun bulunduğunu ve bu sayının 200 bine çıkmasını hedeflediklerini söyledi.

Tüm bunları yaptıklarında bağımlılıkla mücadelede daha sağlam yol alınacağı ve ayakları yere basar boyuta ulaşılacağının altını çizen Gül, bir şekilde bağımlılığa bulaşanlar için ise AMATEM, Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi ve diğer sağlık kuruluşlarına başvurarak tedavi süreçlerine başlayabileceklerini söyledi.

Toplantı alınan kararların değerlendirilmesi ile devam etti.

Vali Gül, öğrenci velileriyle buluştu

Öte yandan Vali Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile okul aile birliği toplantılarına katıldı.

Şehitkâmil ilçesindeki Şehit Nafi Kıvanç İlkokulu ve Şehit Adem Serin İlkokulu velileri ile bir araya gelen Vali Gül, istek ve talepleri dinleyerek okullarda var olan eksiklikleri el birliği ile çözeceklerini söyledi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda önceliğin eğitim ve çocuklar olduğunu dile getiren Vali Gül, "Her zaman söylüyorum iyi okul diye bir şey yok, iyi öğretmen, iyi öğrenci ve hepsinden önemlisi iyi veli var. Okul aile birliği toplantılarına katılmak iyi veli olduğunuzu gösterir. Sizler iyi olduğunuz sürece öğretmenler de idareciler de iyi olur ve sonucunda başarı kendiliğinden gelir." dedi.

Okullarda okul spor kulüplerinin kurulduğunu ve Büyükşehir Belediyesince yapılacak fiziki imkânlarla çocukların daha da iyi yetişmesi için ortam oluşturulduğunu ifade eden Gül, katılımları ve ilgileri için velilere teşekkür etti.

Okul programları kapsamında gittiği mahallelerde incelemelerde bulunan Gül, mahalle sakinleri ile bir araya gelerek onlarla bir süre sohbet etti.

Vali Gül, Okul Aile Birliği toplantıları öncesinde Hasan Kalyoncu Üniversitesini de ziyaret ederek öğrencilerle öğle yemeğinde kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Kampüs içerisinde küçük bir gezinti yapan Vali Gül, Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından temsili düzenlenen duruşmayı izleyerek öğrencileri tebrik etti.

Gül'ün HKÜ ziyareti Golf Sahası ile Kalyoncu Teknoloji ve Transfer Ofisindeki incelemeleriyle devam etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)































Bu haberler de ilginizi çekebilir