• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
VATSO`dan Vali Karaloğlu`na K Yetki Belgesi Brifingi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Beraberinde bulunan VATSO Genel Sekreteri Ayhan Çekiç, Genel Sekreter Yardımcısı Serap Şenol ve Sicil Memuru Onur Dağtekin ile birlikte Vali Karaloğlu`nu makamında ziyaret eden VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, yapılan yolsuzluk ve usulsüzlük süreci ile ilgili Vali Kraloğlu`na bilgi verdi. Bir vatandaşın ihbarı üzerine hemen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`ndan müfettiş istediklerini söyleyen Nadiroğlu, akabinde ise Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. 8 Ulaştırma Bölge Müdürlüğü`nden aldıkları son bilgilere göre 382 dosyada sahtecilik yapıldığını anlatan Nadiroğlu, \"K Yetki Belgesi Van`da adına tescil edilmiş vergi kaydı bulunmayanlara verilmemesi gerektiği halde başka illerde insanlar gelip burada K Yetki Belgesi almışlar\" dedi.

 

Nadiroğlu, Vali Karaloğlu`na 2008, 2009 ve 2010 yıllarında K Yetki Belgelerinin verilmesinde yapılan yolsuzluk ve usulsüzlük ile ilgili bilgi verdi.
Van Valisi Münir Karaloğlu ise yaşanan sorunu çözerek sistemin önünün açılması gerektiğini ifade etti. Vali Karaloğlu, \"Yoksa bu kamuda çok tartışılır. Sorun uzun süre sürümcüde kalırsa kent bundan zarar görün\" ifadelerini kullandı. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir