• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
Yılmaz: Halkın Zarar Görmesinden Endişe Ediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Mustazaf - Der`in kapatılması üzerine 27 Mayıs`ta Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda gerçekleştirdikleri devasa bir mitingle kuruluşlarını ilan eden Mustazaflar Hareketi`nin Sözcülerinden Av. Hüseyin Yılmaz, Şemdinli ve Çukurca`da devam eden çatışmalarla ilgili İlke Haber Ajansı`na konuştu.


Halkın Çocuklarını İdeolojiler Adına Birbirine Kırdırılmasına Karşıyız
Şemdinli`de gelişen olayları dikkatle takip ettiklerini belirten Yılmaz, özellikle devlet tarafından yasak bölge ilan edilen yerlerin olduğunu hatırlatarak, "oralarda neler olup bittiğini bilemiyoruz. Ancak sanki burada bir şeyler kamuoyundan gizleniyor. Devletin vermiş olduğu bilgiler ile PKK kaynaklarının vermiş olduğu bilgiler arasında büyük farklar var. Ve bilgiler birbirleriyle örtüşmüyor. Her halükarda orada bir çatışma vardır. Biz Mustazaflar Hareketi olarak daha önce de belirttiğimiz gibi coğrafyamızda çatışma istemiyoruz. Bu coğrafyaya bir an önce barışın ve huzurun gelmesini istiyoruz. Bu noktada da halkın çocuklarının ideolojiler adına, izimler adına birbirine kırdırılmasına da karşıyız. Bu yapılan halkın çocuklarının birbirine kırdırılmasıdır. Ölen asker de militan da bu halkın çocuğudur. Ama maalesef ideolojiler ve ideolojilerin bekası adına ve kendilerine ait olmayan bir savaş adına, bir gelecek adına savaştırılıyorlar, çarpıştırılıyorlar. Ölen insanlar da Müslüman halkın çocuklarıdır. Bu nedenle bu çatışmaların son bulmasını istiyoruz" dedi.

Bu çatışmaların son bulması için adil bir şekilde Kürtlerin bütün haklarının verilmesi gerektiğini söyleyen Av. Yılmaz, "Eğer bu haklar verilirse ideolojiler bu konuyu suiistimal edemezler. Ne devlet ne de PKK gibi güçler bunu suiistimal edip de kendi ideolojilerine sürükleyemezler" dedi.
 
Halkın Zarar Görmesinden Endişe Ediyoruz
Bölgedeki çatışmalardan endişe duyduklarını belirten Yılmaz, "Şemdinli ve Çukurca`da süregelen çatışmalarda halkın zarar görmesi bizleri endişelendiriyor. Çünkü her iki taraf da halk üzerinde etkili olmaya çalışıyor. PKK`nin halk üzerinde etkisinin fazla olduğu düşünülürse bunu kullanarak halkı işin içine dâhil etmek istemesi yanlıştır. Halkın hiçbir şekilde olayların içine çekilmemesi gerekir. Çatışan silahlı taraflar bir yere kadar belki makul karşılanabilir. Çünkü her iki tarafta silahlıdırlar ve silahlı olarak birbirleriyle mücadele etmektedirler ve güçlerini kuvvetlerini burada birbirleri üzerinde denemektedirler. Ama halk işin içine girerse halk üzerinde bu güç denemesi yapılırsa bu kabul edilemez. Bizler her halükarda orada halkın zarar görmesinden endişe ediyoruz. Hem PKK güçlerinin hem güvenlik güçlerinin halka zarar gelmemesi için gereken itinayı göstermelerini istiyoruz. Bu noktada halka yönelik saldırıları ve halkın işin içine çekilerek hedef haline getirilmesini de hareket olarak kabul etmiyoruz" diye konuştu.
(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir