• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Bakan Yılmaz:`Batman Sanayi Şehri Olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Batman Valisi Ahmet Turhan ve Milletvekili Ziver Özdemir ile birlikte Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek işçilerin Ramazanını kutladı.

 

OSB` de konuşan Bakan Yılmaz, Batman`ın en kısa zamanda sanayi bölgesi olacağının vurgusunu yaptı. OSB`deki Zer Grup, Lider Savio elektrikli mutfak eşyaları üreten fabrikayı, TRC Yalıtım, En Plastik ve Messi Tekstil`i ziyaret eden Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, OSB`de kurulan tesislerin, bölgede özel sektörün işletmeler kurarak istihdam yaratmasının ve ihracat yapmasının mümkün olduğunu gösterdiğini söyledi.

 

Yeni teşvik sistemi ile kentte çok daha güzel tesisler kurulacağına inandığını ifade eden Yılmaz, "Burada arkadaşlarımız temelleri atmışlar. Bu teşvik sistemiyle sadece yeni yatırım yapılması değil, mevcutların da genişletilmesi önemli. Yeni teşvikimiz tesis büyütme açısından da geçerli" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkan Yardımcısı Necat Gülseven`in yeni teşvik yasası hakkında sorduğu soruya, Bakan Yılmaz yeni teşvik paketinin artık sadece bakanlıktan değil kalkınma ajanslarından da alınabileceğini belirtti.

 

Öte yandan Bakan Yılmaz, dün Batman`ın tanınmış ailelerinde olan Hamidiler ailesini ziyaret ederek eski milletvekilleri Kutbettin ve Muhyettin Hamidi ile görüştü.

(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir