• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
Mersin`den Arakan`a 243 Bin TL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Arakan`da zulüm altındaki Müslümanlara yardım için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 27 Temmuz Cuma günü Türkiye genelinde başlatılan kampanya çerçevesinde Mersin genelindeki camilerde 242 bin 945 TL toplandı.

 

Konu hakkında İlke Haber Ajansı`na açıklamada bulunan İl Müftüsü Ali Melek, Mersin İl genelinde Arakanlı Müslümanlar için 242 bin 945 toplandığını söyledi.

 

İnsanlık krizi içerisinde bulunan Arakanlı Müslümanların büyük sıkıntı ve acı çektiğini ifade eden Melek, \" Bir taraftan hayatlarından endişe duyarken, bir çoğu da yerleri den göç ettirilerek mağdur duruma düşürülmüşler. Kamp denilen yerler de tamamen derme çatma şeylerle yapılmış. Buralarda yaşayan Müslümanlar, gerçektende suyun, yiyeceğin bulunmadığı, veya hayatlarını çok zor devam ettirebilecek ortamlarda bulunmaktadırlar.\"

 

Bayramda Bir Yardım Daha Toplanacak
Arakan`daki Müslümanların yardıma muhtaç olduğunu ifade eden Melek, konuşmasına şöyle devam etti: \"Çok fazla dünya gündemini de gelmedi belki ama gerçekten yardıma muhtaç olan, evsiz yurtsuz veya bulundukları yerlerde çok muhtaç duruma gelen bu insanlara yardım etmek gerekir. Müslümanların yardım elini oralara uzatmalıdır. İftar sofralarımız ile Arakanlı Müslümanların görsel medyada yayınlanan görüntülerini göz önüne getirdiğimizde ne kadar sorumluluk almamız gerektiğini anlıyoruz.\" dedi.

 

Melek, ayrıca Ramazan Bayramında düzenleyecekleri yardım kampanyasına tüm vatandaşların destek vermesini istedi.
(Osman Öksüz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir