• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Bakan Yılmaz, üniversitenin yeni kampüs alanında incelemelerde bulundu. Bir dizi etkinliklere katılmak için Batman`a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, beraberinde Batman Valisi Ahmet Turhan, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı Murat Güneştekin ve bazı partililerle Batman Üniversitesi kampüs alanına giderek incelemede bulundu. Bakan Yılmaz`ı Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam ve beraberindeki heyet, üniversitenin yeni kampüs alanında yapacağı birinci kapı mevkisinde karşıladı. Rektör Prof.Dr. Uluçam, Bakan Yılmaz`a kuş bakışı kampüs alanı hakkında bilgi verdikten sonra rektörlük hizmet binası, fen- edebiyat ve mühendislik- mimarlık fakültelerini gezdirdi.

ÜNİVERSİTEYE 95 MİLYON TL AKTARILDI

Rektörlük hizmet binasında öncelikle çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Yılmaz, Batman Üniversitesi`ne cari harcamalarının dışında 95 milyon TL bütçe sunduklarını belirterek " Batman Üniversitesi`ne cari harcamaların dışında 95 Milyon TL bütçe sunduk. Üniversiteye desteğimiz her zaman olacaktır. Üniversitelerin gelişmesini kısa sürede beklememeliyiz. Batman Üniversitesi yeni kampüs alanıyla da Batman`ın gelişimi açısından lokomotif görevi görecektir." diye konuştu.

Bakan Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi`nin güçlü bir parti olduğuna da dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "3-5 yıl içerisinde üniversitelere muazzam bir yatırım yaptık. Kısa bir sürede mesafeler kat edildi. Hem kadro alanında, hem de fiziki yapılaşma alanında. Bu üniversiteye 95 milyon lira hükümetimiz yatırım yaptı. Devletimiz güçlüdür. Türkiye, gelişen demokrasisi ve ekonomisiyle dünyada çok daha iyiye giderken; Güneydoğu da bundan hak ettiği payı alacaktır. Son 10 yılda sadece Doğu ve Güneydoğu`ya 32 milyar lira yatırım yaptık. Geçmişte hiç bir dönemde böyle bir yatırım yapılmamıştır. Çok şükür bunu yaptık. Bu geçmişteki ihmalleri kapatma açısından önemlidir."

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Uluçam da " Batman halkı, iş adamları ve STK`ları üniversitemize destek sunuyor. Başta Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, Sayın Valimiz Ahmet Turhan hiçbir zaman desteklerini bizlerden esirgemediler. Yalnız Batmanlılar biraz acele ediyor. Üniversitenin hemen gelişmesini bekliyorlar. Ama ne yazık ki ifade ettiğiniz gibi üniversiteler hemen gelişmiyor, kampüs alanlarının bile gelişmesi zaman alabiliyor." dedi. CİHAN