• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Bursa Kent Konseyi`nden Büyük İftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, kent konseyi yürütme kurulu üyeleri, meclislerin ve çalışma gruplarının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri iftar yemeğinde bir araya geldi.

 

Kadın, gençlik, engelli ve çocuk meclisleri ile çalışma gruplarının stant açtığı iftarda, Havacılık, Uludağ, Kent Güvenliği, Fotoğraf İmece, Ressamlar çalışma gruplarının ve Beyaz Zambak projesinin sergileri büyük ilgi gördü. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Büyük Teras`ta düzenlenen ve katılımın yoğun olduğu iftar yemeğinin ardından Bursa Kent Konseyi`nin son 37 ayda yaptığı faaliyetleri anlatan Pala, farklı düşüncelere sahip her meslek gurubundan ve kesimden insanları bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Binlerce yıllık tarihe sahip olan Bursa`nın bir dünya şehri olduğunu belirten Pala, Türkiye`ye ve bölgesine örnek bir şehirde yaşadıklarını ifade etti. Osmanlı Devleti`ne başkentlik yapan Bursa`da yaşamanın insana ayrı sorumluluklar yüklediğini anlatan Pala, \"Şehrimize faydalı olmak için çalışıyoruz. Bursalılar olarak Türkiye`ye ve dünyaya hizmet etmek zorundayız. Dağı, denizi, iklimi, tarihi ve kültürüyle zengin bir şehir olan Bursa`da bizler diğer insanlara da hizmet götürmeliyiz. Bursa Kent Konseyi gönüllüleri üzerlerine düşen görevi yapıyor. Hep birlikte 37 ayda 4 bin 419 adet faaliyet yapıldı. Bu rakamı hiçbir kent konseyinin yakalaması mümkün değildir. 4 meclisimiz, 34 çalışma gurubumuz etrafına faydalı olmak için çalışıyor\" dedi.

 

Bursa Kent Konseyi Artık Türkiye`nin Önder Bir Kurumu
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi işbirliğinin Türkiye`ye örnek olduğunu dile getiren Pala, \"Bursa Kent Konseyi artık Türkiye`nin önder bir kurumu haline geldi. Edirne`den Erzurum`a, Ankara`dan Antalya`ya her tarafta Bursa Kent Konseyi var. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe her konuda bize sonsuz destek veriyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Bursalılar da artık Bursa Kent Konseyi`ni sahiplendi. Bizler particilik anlayışına, kent konseyinde yer vermiyoruz. Başarımızdaki en büyük etken, toplumsal denge çizgisi anlayışımız, herkese ve her kesime hitap ediyor oluşumuz ve herkese toplantılarda mikrofon vermemizdir. Bursa`yı ilgilendiren her konu medeni bir şekilde toplantılarımızda konuşuluyor\" diye konuştu.

 

Bursa Kent Konseyi`nin, demokrasi kültürünün, uzlaşma ve hoşgörü anlayışının, sosyal hayatta insan ilişkilerinin, özgürlükler ve insan haklarının geliştirilmesi için herkesle ve her kesimle çalıştığını söyleyen Pala, yeni bir Bursa modeli olarak Türkiye`nin gündeminde olduklarını belirtti. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir