• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Akçakale Kampına 3 Günde 5 Bin Suriyeli Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye`ye sığınan mülteciler, Akçakale`de hazırlanan kampa gelmeye devam ediyor. Son 3 günde Reyhanlı Sınır Kapısı`ndan Akçakale`ye gelen mültecilerin sayısı 5 bini aştı.
 
İdlip, Dera, Lazkiye, Halep ve çeşitli bölgelerden gelenler Beşşar Esed`e lanet yağdırıyor. Mültecilerin iki kelimelerinden biri lanet olmuş adeta.

Çok yorgun oldukları gözlemlenen mülteciler, ülkelerindeki durumu şöyle anlatıyor: "Beşar her yeri yakıp yıkıyor, evler şehirler bombalanıyor. Bazı mahalleler hayalete dönüştü şehirler yok ediliyor. Çoluk çocuk demeden bombalıyor bizler bu zulme dur diyecek birilerini bekliyoruz. Biz istemezdik ki, vatanımızı bırakıp burada mülteci olalım."
 
Esad`ın aslında 2 ay önce devrildiğini savunan mülteciler, "Esad`a dış destek var silah geliyor. Biz de ise silah yok sadece mücahitler var ama yine de onu devirmiş sayılıyorduk. İnşallah en kısa sürede devrilir. Ve biran önce vatanımıza döneriz." diyor.
 
Geceleri uyuyamadıkları gözlemlenen mülteciler niçin yatmıyorsunuz sorumuza; "Biz evimizde bomba silah füze sesleriyle uyuyorduk. Alıştık o seslere şimdi burası çok sessiz o yüzden yatamıyoruz" diye enteresan bir cevap veriyorlar.
 
Mülteciler Çadırkentten Memnun Değil
Öte yandan kapta kalan mültecilere üç gündür sahur yemeği yetişmediği öğrenildi. Diğer yandan çadırlarda elektrik yok, hava sıcak, vantilatör yok. Sadece büyük çadırlarda elektrik var.
 
Birçok eksiklerinin olduğunu ifade eden mültecilerin, "Biz misafiriz. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer sözleriyle" mahcup ifadeler kullandıkları gözlemlendi. (Mahmut Ok - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir