• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Hızlı trende geri sayım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

  Arat, ``Kimse bir daha biter mi diye sormasın`` dedi.

Ankara-Konya YHT hattının yapımında çalışanlara teşekkür plaketi verilmesi dolayısıyla Konya Rixos Otel`de tören düzenlendi.

Törene, TCDD Genel Müdürü Karaman, yardımcıları, yüklenici firmanın yöneticileri ve çalışanları katıldı.

TCDD Genel Müdürü Karaman, törendeki konuşmasında, Ankara-Eskişehir YHT hattının yapımını çok iyi başardıklarını, şimdi sırada ikinci hattın bulunduğunu söyledi.

Konya hattında gece gündüz çalışıldığını belirten Karaman, ``25 Mayıs`ta her şeyiyle bitirmek istiyoruz. Kimse bir daha biter mi diye sormasın`` dedi.

Hattın yapımı sırasında yetiştirebilme endişesiyle zaman zaman strese girdiklerini ifade eden Karaman, ``Büyük iş başardınız. Trene binen her yolcuya, `bu benim trenim, benim teknolojim` deme güvenini yaşattınız. Plaketleri size değil, çocuklarınıza gururla göstermeniz amacıyla veriyorum`` diye konuştu.

Yüklenici firma Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Arıoğlu da demiryollarının modernleşmesinin önemli bir adımının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, ``Sadece Türkiye`de değil, yurt dışında da görülmemiş çalışma temposu sürdürüldü. İşlerin her bir santimetresinde defalarca ölçüm yapıldı. İyiye, güzele ulaşmak için milyonlarca test yapıldı`` dedi.

Konuşmalardan sonra Karaman ve Arıoğlu, birbirlerine plaket verdi. Hattın yapımında emeği geçenlere de plaket verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir