• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bazı İller İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara`nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzeyi ile Çankırı, Yozgat, Sivas ve Ankara`nın kuzey ilçelerinde yağışlar görüleceği belirtildi.

Hava sıcaklığında ülke genelinde önemli bir değişikliğin olmasının beklenmediği ifade edildi.

Yağışların Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli (25-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, heyelan, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı, Yozgat ve Sivas ile Ankara`nın kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri ile öğle saatlerinde bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Ordu illeri başta olmak üzere, bölgenin kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Bölgenin kuzey ve batısı parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı (33)
ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ilçeleri (Kızılcahamam, Çamlıdere, Kazan, Çubuk, Akyurt, Kalecik) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (32)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (39)
İZMİR: Az bulutlu ve açık (36)
ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey çevreleri parçalı bulutlu (36)
VAN: Az bulutlu ve açık (27)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ilçeleri parçalı bulutlu (39)
SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.(28)
ERZURUM: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (28) (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir