• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Havza Bazlı Doğal Kaynak Yönetimi Eylem Planı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde başlatılan \"Havza Bazlı Doğal Kaynak Yönetimi Eylem Planı\" ile 2013 yılından itibaren her Orman Bölge Müdürlüğünden bir adet olmak üzere toplam 27 mikro havzada uygulamaya konulması planlanıyor.

Eylem Planı ile Havza içerisinde bulunan köylerin katılımı ile Ağaçlandırma, Erozyon Kontrolü, Rehabilitasyon, Silvikültür, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler, Mera Islahına konu potansiyel alanlar belirlenerek Orköy faaliyetlerinin de uygulamaya konulması hedeflenmiştir.

Bu bağlamda Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce Silifke ve Mut ilçelerinin sınırlarında kalan Sason Deresi Mikro Havzasında söz konusu çalışmalar başlatılırken, çalışmalar Mersin Bölge Müdürlüğüne bağlı Etüt Proje Başmühendisliği koordinasyonunda yürütülecek.

Konu ile ilgili olarak Havzada bulunan Kırobası, Kavak, Kıca, Çömelek, Karacaoğlan ve Çatak köylerinde yapılan toplantılarda, SOR-SAP-ÇÖZ yöntemi ile köylülerin sorunları tespit edilerek çözüm önerileri ele alındı.

Toplantı sonucunda belirlenen sorunların havza planı yapılırken ele alınması istenerek, projenin daha sağlıklı ve etkin yürütülmesi için bundan sonraki çalışmalarda köy halkı ile iletişime geçecek ve arazi çalışmaları sırasında teknik elemanlarla birlikte çalışmak üzere Orman-Mera ve Orköy temas grupları oluşturuldu.

Toplantı sonrasında doğal kaynak yönetimi planlama çalışmalarını içeren arazi çalışmaları ve teknik incelemelerin devam edeceği belirtildi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir