• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
`Ramazan Ayında Mezarlık Ziyaretleri Artıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Ramazan ayı dolayısıyla mezarlıklara ziyaretlerin arttığını doğrulayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Yaşar Çelik, vatandaşların mezarlıklara gönül rahatlığı ile gelebilecekleri bir ortam hazırladıklarını belirtti.

 

Ramazanda Ortalama 400 Bin Kişi Mezarlıkları Ziyaret Ediyor
Yıl içerisinde Asri mezarlık ve Yeşilkent Mezarlıklarına aylık 45-50 bin ziyaretçi geldiğini, Ramazan ayı ile bayramda bu sayının ortalama 400 bin dolayına ulaştığını ifade eden Çelik, mezarlıkta sahte imamlar tarafından okunan Kuran-ı Kerim`e kesinlikle izin vermediklerini ve isteyen vatandaşlara kendi bünyelerinden imam tahsis ettiklerini aktardı.

 

Mezarlık Bilgi Sistemi İle Çok Eski Mezarları Bulmak Dahi Mümkün
Mezarlık bilgi sistemi hakkında bilgi veren Yaşar Çelik, "Ziyaretçilerin yakınlarının mezarlarına daha rahat ulaşabilmeleri için iki tane Asri Mezarlıkta bir tane de Yeşilkent Mezarlığı`nda olmak üzere üç tane mezarlık bilgi sistemi yerleştirdik. İnsanlar bu sistem ile yakınlarına daha kolay ulaşma imkânı bulup 60-70 yıllık mezarları dahi bulabiliyorlar. Yollar ve caddelere uyguladığımız levhalar vatandaşları yönlendirerek büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca personellerimiz gelen insanlara her konuda yardımcı oluyorlar." dedi.

 

Diğer büyükşehirlere oranla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi`nin mezarlık fiyatlarının çok pahalı olmadığını açıklayan Çelik, "İki büyükşehir hariç, ben diğer büyükşehir belediyelerini gezdim ve mezarlıklarını gördüm. Bizim gibi hizmet veren belediye yok. Biz cenazeyi evden alıp mezarlığa getiriyoruz. Vatandaşın istediği mezarlığa defin ediyoruz. Yakınları için araç tahsis ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

65 Yılda 200 Bin Defin Yapıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Yaşar Çelik, 1937 yılında kurulan Gaziantep Asri Mezarlığı`nda bugüne kadar 200 bin defin yapıldığını belirterek, "Günlük 15 civarında defin yapıyoruz. Yer konusunda bir sıkıntımız yok" dedi.

 

Mezarlığın güvenli bir ortam olması için önemli tedbirler aldıklarını, bunun için güvenlik personeli sayısını arttırdıklarını dile getiren Yaşar Çelik, tinerci diye tabir edilen insanların mezarlık içine girişlerine izin vermediklerini söyledi. (Bekir Aslan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir