• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 9 Ağustos 2012 Perşembe günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `Ticaretlerimizde Düzgün Olmamız Lazım`
Batmanlı vatandaş Yasin Kuzu ticaretlerinde dürüst davranmayan seyyar satıcı ve esnaflardan şikâyetçi olduğunu dile getirerek, seyyar satıcıların ve esnafların yetkililerce sıkıca denetlenmesi gerektiğini belirtti.

Batman Umut Gazetesi; `TPAO Personelinden Örnek Davranış`
TPAO çalışanları kendi aralarında topladıkları 18 bin TL ile 200 adet yardım kolisi hazırlayıp muhtaç ailelere dağıttı.

`Üniversite İftarda Buluştu`
Üniversite Rektörlüğü tarafından düzenlenen yemeğe, idari, akademik ve hizmet alımı kapsamındaki personeller katıldı.

Batman Gazetesi; `Batman Cezaevinden 10 Sevk Daha`
Vücut fonksiyonlarının yüzde 92`sini kullanamadığı halde cezaevinde tutulan Fikret Bayram ile beraber 10 kişi daha Bayburt`a sevk edildi.

`Allah Rızası İçin Karnımızı Doyurun`
Eşinden gördüğü şiddet nedeniyle koruma altına alınan yoksul kadın, Devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Sağlık Mahallesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi (7.Cadde) No. 187 adresinde oturan 6 çocuk annesi Hanife Çetinkaya, şiddet gördüğü için koruma altına alındı.

Batman Pusula Gazetesi; `Zekât Vererek Allah`ın Gazabından Korunun`
İslam`ın beş şartından biri olan zekâtın ferdi bir ibadet olduğunu ifade eden Molla Abdurrahman İçlek, zekât ibadetinin hakkıyla anlaşılıp yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, aksi takdirde Allah çetin azabıyla karşılaşılacağını söyledi.

`Elektrik Sıkıntısı Esnafa İş Yaptırmaz Oldu`
Batman`da elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini söyleyen esnaf, durumu mahkemeye taşıma kararı aldı.

Batman Medya Gazetesi; `Onlar Korkak ve Cesaretsizdir`
Batman`da partisince düzenlenen iftara katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, isim vermeden BDP`yi sert bir dille eleştirdi. Atalay, \"Onlar korkak ve cesaretsiz, onlar tam bir vesayet altında\" dedi.

Batman Postası; `Ceberrut Devlet Anlayışından Vazgeçildi`
Batman`da iftar yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ceberrut devlet anlayışından vazgeçildiğini belirterek, ilkelerinin \"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın\" sözü olduğunu ve devletin insan için olduğunu ifade etti.

`İş-Kur`dan Engellilere Mesleki Eğitim Kursları`
İş-Kur İl Müdürlüğü ile Batman Zihinsel Engelliler Eğitim ve Koruma Derneği ve Batman Engelsiz Yaşam Derneği arasında yapılan protokolle Ahşap Hediyelik Eşya Yapımı ve Seramik Cam Teknolojisi mesleklerinde kurs düzenleniyor.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Fikret Bayram`la Beraber 10 Sevk Daha`
Vücut fonksiyonlarının yüzde 92`sini kullanamadığı halde cezaevinde tutulan Fikret Bayram ile beraber 10 kişinin daha Bayburt`a sevkleri çıkartıldığı öğrenildi.

`Köylerde İçme Suyu Seferberliği`
Batman Valiliği KÖYDES Projesi kapsamında, Batman merkez ve ilçelere bağlı köylerde su sıkıntısı çeken yerleşim birimlerinde yapılan su arama çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Batman Barış Gazetesi; `BDP`li Vekiller Ne Yapıyor ?`
BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız`ın geçen sene patlak veren skandalın ardından, bu kez BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata`nın eşiyle ayrıldığı ve aile sorunları yaşadığı iddia ediliyor.

`Çinliler Varoş Kızı Ayten`in Projesine Talip`
Batman`ın varoş semtlerinden olan Yavuz Mahallesi, dünyada emsal olacak bir projeyi hazırlayan 16 yaşındaki Ayten`i konuşuyor. Petrol Lisesi 8.Sınıf öğrencisi Ayten Çelik, evinde hazırladı bir proje ile başta Çinliler olmak üzere dünyanın değişik ülkelerindeki bilim adamlarının ilgisini çekti.

Batman Duruş Gazetesi; `Ramazan`da Ütü Yapmak`
Ramazan`da Batman`ın hava sıcaklıklarının 40 derecenin üstüne ulaştığı günlerde ütücüleri zor durumda bırakıyor.

Batman Doğuş Gazetesi; `Demokratikleşmeden Rahatsız Oluyorlar`
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Demokratikleşmeden rahatsız oluyorlar. Kürt kökenli vatandaşlarımıza daha fazla hak ve hukuk verilmesinden rahatsız oluyorlar. Ana dilin öğretilmesinden en fazla onlar rahatsız oluyor. Bu bölgeye yatırım yapılmasından rahatsız oluyorlar. Neden? İstismar edecek alan kalmıyor dedi.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Sigara Yangını!`
Hasankeyf İlçe Jandarma ekipleri, yol kontrollerinde geçirdiği yüzlerce paket kaçak sigarayı ateşe verdi. Jandarma denetimindeki sigara imha alevi ilçe sakinlerini tedirgin etti…(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir