• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uzun Süreli Enerji Kesintileri Söz Konusu Değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZİNCAN - Erzincan Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen `Enerji Sektörü Koordinasyon Toplantısı`na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Erzincan Valisi Selman Yenigün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve ilgili kurum müdürleri ile davetliler katıldı.

Bu tarz toplantıları, Türkiye’nin hemen hemen her ilinde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Yıldız, Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattından ham petrol akışının başladığını söyledi. Özellikle İstanbulda yaşanan uzun süreli enerji kesintilerine değinen Bakan Yıldız, şunları ifade etti:

“İstanbul`da bakım ve onarım nedeniyle yapılan programlı kesintiler var. 48 saat önceden abonelerimize basın yoluyla bunlar duyuruluyor. Eğer biz bu programlı kesintileri yapmaz isek bu sefer programsız kesintiler söz konusu olabiliyor. İstanbul’un iki yakasını birbirine bağlayan köprünün yapımıyla alakalı, onarımıyla alakalı, bakımıyla alakalı bir kısım kesintiler oluyorsa her yaz ve her kış öncesinde de zaman zaman yine o ilin öncelikleri dikkate alınarak programlı kesintiler yapılabiliyor. Bunlar daha iyi bir hizmet sunabilmek için yapılan kesintilerdir. Ama arkadaşlarımızın bir üslup hatası olduğunu söylemem lazım. Daha önceden duyurulsun diye 5 günlük kesintileri farklı semtlerde duyurmuşlar. O zaman 5 günlük kesinti diye yansıyor kamuoyuna. Bu, doğru değil. Bizim bir yerde 5 günlük enerji kesintisi yapmamız mümkün değil. 5 ve 7 saatlik, zaman zaman 8 saatlik programlı kesintiler yapıyorduk. Bu programlı kesintilerin bir kısmını kaldırdık bu yüzden, yanlış anlaşılmalara yol açmaması açısından. Böyle bir yanlış kamuoyu olmaması açısından da bir kısmını da Ramazan sonrasına bıraktık ki toplu kesinti olduğu anlamına gelmesin diye. Çünkü öyle bir kesinti yok. Bir yerde 5 günlük bir kesinti söz konusu değil. Yalnızca 3-5, zaman zaman da 7 saatlik kesintiler söz konusu. O yüzden kısa süreli arızalardan kaynaklanabilen, çok aşırı sıcaklardan kaynaklanabilen kesintilerin haricinde bizim uzun süreli bir kesintimiz olmayacak. Açıkça ifade etmeliyim ki özellikle bulunduğumuz bölgelerdeki üretilen elektrik 3 bin 500, 4 bin megawatt civarında üretim fazlamız var. Enerji üretimiyle alakalı herhangi bir sıkıntımız yok. Aşırı sıcaklarda da aşırı soğuklarda da ihtiyacımızı karşılayabilecek Türkiye’nin enerji üretimi mevcuttur. Bu konuda herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir.” diye konuştu.

cihan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir