• DOLAR 32.482
  • EURO 34.547
  • ALTIN 2472.605
  • ...
 7700 Engelli Memur Oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Erdoğan`ın katılımıyla yapılacak toplantıda 7 bin 700 engellinin çalışacağı yer belli olacak.Özürlü Memur Seçme Sınavı`nda başarılı olan 7 bin 700 engelli bugün devlet memurluğuna atanacak. Cumhuriyet tarihinde ilk defa devlet kadrolarına bu kadar yüksek sayıda engelli memur alınacak.

Türkiye`de ve dünyada ilk kez 29 Nisan 2012 tarihinde düzenlenen Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ve Kura ile Özürlü Memur Kadrolarına Yerleştirme yapılmasında son dönemece girildi. En fazla Diyanet`e Başbakan Erdoğan`ın katılımıyla bugün gerçekleşecek atama ve kura çekimiyle 7 bin 700 engelli vatandaş memur olma hakkını elde edecek.

7 bin 700 engelli vatandaşın 6 bin 700`ü sınav sonuçları ve atamalarla, bin tanesi ise bugün çekilecek kura ile belirlenecek. Toplantıya başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin olmak üzere birçok bakan ile Türkiye`nin dört bir tarafından sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve engeliler katılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, en fazla engelli kadrosunun Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı`na verildiğini açıkladı. Hemen hemen tüm kamu kurumlarına farklı sayılarda atamaların yapılacağı bildirildi.

Bugün

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir