• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
Kur`an Dinliyor muyuz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hak rızasına ulaştıracak bir okumada, okuyan insan her şeyi nazarından silip sadece Allah`a müteveccih olmalı; dinleyenler de, ses ve nağme kime ait olursa olsun, Kur`an`ın kendisini, İlahi Kelam`ın mana ve muhtevasını dinlemeye çalışmalıdır.

Okunan, Allah`ın kelamıdır; onu Ruhanîler de dinler, melekler de. Kur`an`ı istenen seviyede dinleyebilmek için de, okuyan kim okursa okusun, önce onu zihnen ortadan kaldırmak ve tamamıyla okunan ayetlere, Allah`ın kelamına yönelmek gerekir. Peygamber Efendimiz, kendisine okuyan Cibril-i Emin de olsa, o hava içerisinde ve bütün bütün mana ve muhtevaya müteveccih olarak ta`zimle ve saygıyla dinlerdi.

Bizler de kulaklarımızın farklı seslerle kirlendiği günümüzde Kur`an`ın her bir harfinin içimizdeki bir karanlığı aydınlatacak mumlar misali olduğunu düşünelim; onu dinlerken manevi yaralarımızdan şifa bulduğumuz hissi ve heyecanıyla dinleyelim. Evimizde, arabamızda, teybimizin haznesinde her daim bir Kur`an kaseti bulunduralım. Arabamızı çalıştırdığımızda yola Kur`an`la çıkalım, evimize girerken de bizleri Kur`an nağmeleri karşılasın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir