• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
İHH`dan Arakan İçin Yardım Standı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Arakanlı Müslümanlar için yardımlarına hız kesmeden devam ediyor. Van Dabbağoğlu parkında bir stant açan İHH, Arakan`a yardım için tüm Van halkını beklediklerini belirtti.

Stant görevlilerinden İHH gönüllüsü Mehmet Şimşek, buradaki amaçlarının Arakan`daki Müslümanlar için yardım toplamak olduğunu belirterek, \"Bu yaptığımız Van`da bir ilk. Van`da önderlik yapıyoruz. Bu depremde tüm Müslüman kardeşlerimiz nasıl bize yardım elini uzattıysalar biz de Van halkı olarak depremzedeler olarak onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Halkımızın yardımlarını onlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Vanlı vatandaşlara çağrımız, nasıl ki bize her taraftan insan ayrımı yapmadan yardım edildiyse biz de elimizi uzatalım. Elhamdülillah, toparlanma devresine girdik. Bu mübarek Ramazan ayında en azından filtrelerini verebilirler, bir zekâtları verebilirler\" ifadelerini kullandı.

Her türlü bağışı kabul ettiklerini belirten Şimşek, \"kardeşlerimiz nasıl isterse o şekilde bağış yapabilirler. İsterseler makbuz veya nakit ile ya da banka hesabı ile para yatırabilirler. Önümüzdeki Pazar gününe kadar buradayız. Her gün sabah 10.00`dan iftara yakın bir zaman kadar burada olacağız. İftardan sonra da sahura kadar burada olmayı düşünüyoruz\" dedi. (Sinan Bilici-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir