• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
45 Dakikada Gelen Ambulans İşe Yaramadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL -Kağıthane Cendere yolu üzerinde seyir halinde bulunan Durmuş Şahin (32) idaresindeki 35 PHS 08 plakalı motosiklet, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak kaldırıma çarptı. Daha sonra takla atan motosikletin sürücüsü Şahin, araçtan yola fırlayarak ağır yaralandı.

Kazanın ardından yüzü koyun yerde yatan yaralı sürücünün yanına koşan vatandaşlar, durumu sağlık ekipleri ve polise bildirdi. Polis ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşırken, 112`den çağırılan ambulans gecikti. Ambulansın gelişini bekleyen vatandaşlar, bir yandan da yaralı şahsa müdahale etmeye çalıştı. Şahsın nabzını kontrol eden vatandaşlar, dakikalar geçmesine rağmen ambulans gelmeyince öfkelenmeye başladı.

Bir yandan sağlık ekiplerine yönelik tepkilerini dile getiren vatandaşlar, diğer yandan yaralı için bir şeyler yapabilmek için çabaladı. Çaresiz kalan vatandaşlar, bu sırada yoldan geçen beyaz önlüklü bir bayanı yaralının yanına çağırdı. Bir hastanenin santralinde çalıştığı öğrenilen bayan, yaralı şahsın nabzını kontrol etti.

Nabzının attığı belirlenen yaralının başından ayrılmayan vatandaşlar, bir yandan da 112`yi aramayı sürdürdü. Vatandaşların iddiasına göre ambulans 45 dakika gecikirken, polis memurları da telsiz anonslarıyla ambulansın gelişini hızlandırmaya çalıştı.
Bu sırada yaralı Durmuş Şahin`in cep telefonu çaldı. Israrla çalan telefonu açarak Şahin`in yakınlarına kazayı haber veren polis memuru, sıkıntılı anlar yaşadı. Polis memuru, "Ambulans bekliyoruz. Hastaneye götüreceğiz. Panik yapmayın" diyerek, Şahin`in yakınını sakinleştirmeye çalıştı.


Dakikalar sonra ambulans olay yerine ulaştı. Öfkeli vatandaşlar, "Adam ölünce gelirsiniz" diyerek sağlık ekiplerine tepki gösterdi. Ambulansta görevli doktor, yerde yüzü koyun hareketsiz şekilde yatan yaralıya müdahalesi sırasında "İyi misin?" diye sordu. Doktorun sorusuna sinirlenen vatandaşlar, "Adam öldü, hâlâ `iyi misin?` diye soruyorsun" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.
Sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Durmuş Şahin`i yüzü koyun sedyeye yatırdı. Sedyenin üzerinde daha sonra sırt üstü yatırılan Şahin, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırıldı. Genç sürücü, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.


Ambulansın gidişinin ardından da tepkilerini sürdüren vatandaşlar, "Tam 50 dakika oldu. Ambulans yeni götürdü. Canımızı bunlara mı teslim edeceğiz" diye konuştu.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir